Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Cimzes kods Valkā un Rīgā

Koru daudzbalsības skaistums un jaunākās tehnoloģijas - krāšņas gaismas un ūdens projekcijas nedēļas nogalē, 31. maijā, plkst. 19 savienosies Valkas brīvdabas estrādē, kur notiks Jāņa Cimzes 200 gadu jubilejas kulminācijas pasākums - svētku koncerts Cimzes kods, kura programmā iekļauta igauņu un latviešu koru mūzikas klasika.

Īpaši šim notikumam ir radīts jaundarbu cikls Stiprā pils - Dziesmu rota ar dzejnieka Jāņa Petera tekstiem. Klausītāji varēs dzirdēt trīs latviešu komponistu darbus - Raimonda Paula dziesmu Stiprā pils, Mārtiņa Brauna dziesmu Krauklis un Selgas Mences dziesmu Pusnaktī, kad kalējs kaļ. "Man vienmēr ir bijis patīkami sadarboties ar Jāni Peteru," laikrakstam Diena atklāj Mārtiņš Brauns - viens no viņu pazīstamākajiem kopdarbiem ir grupas Sīpoli izpildītā balāde Dvēselīte. "Es no rokdziesmām esmu pārgājis uz koru mūziku," teic komponists un atzīstas simpātijās tieši šim mūzikas žanram.

Lielkoncertā piedalīsies kori no Igaunijas un Latvijas - kopskaitā ap 2000 dziedātāju, kā arī abu valstu Nacionālo operu solisti Renē Soms un Ilona Bagele, iepriekšējo Dziesmu un deju svētku Koru karu Lielās balvas ieguvējs - Latvijas Kultūras akadēmijas jauktais koris Sōla, dūdu un bungu grupa Auļi, saksofonu kvartets n[ex]t move un citi. Pasākuma Cimzes kods režisors - Aivars Ikšelis.

Šajā pašā dienā plkst. 12 Valkas kultūras namā norisināsies konkursa Jaunā dziesmu rota otrā kārta, kuras laikā dažādu koru izpildījumā būs iespējams noklausīties 12 jaunas latviešu tautas dziesmu apdares. Savukārt Valkas novada dome uz šiem svētkiem būs sagatavojusi kompaktdisku Jānim Cimzem - 200, kuru iedziedājis koris Sōla diriģenta Kaspara Ādamsona vadībā. Sestdienas vakars noslēgsies ar zaļumballi.

Nākamajā otrdienā, 3. jūnijā, plkst. 19 svinēšana turpināsies Rīgā - Latviešu biedrības Zelta zālē, kur norisināsies latviešu tautasdziesmu koncerts Cekulaina zīle dzied Rīgas torņa galiņā'i!. Tajā piedalīsies Sōla, Rīgas Latviešu biedrības kamerkoris Austrums un jauktais koris diriģenta Ārija Šķepasta vadībā. Koncertā skanēs jau iepriekš pieminētais trīs komponistu jaundarbu cikls un konkursa labākie skaņdarbi, kā arī visiem zināmas un pazīstamas Jāņa Cimzes tautasdziesmu apdares.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja