Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +11 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Ražošana

Četri ražotāju pārstāvji saņems goda zīmes, arī Sietiņsone un Fraimanis

Latvijas Tirgotāju asociācija (LTA) šogad sesto reizi piešķirs apbalvojumu Latvijas Labākais ražotājs – izplatītājs, un šogad šo atzinību par izcilu darbu saņems četri ražotāju pārstāvji, informē LTA.Goda zīmi piešķir uzņēmuma darbiniekam, kura profesionālā darbība saistīta ar preču pārdošanas organizēšanu vai pārdošanu.

PR: Cilvēki bez darba, bet ražotājiem trūkst alkšņu

“Šobrīd Latvijas koku pārstrādātāji ir satraukti par alkšņu kā izejvielas trūkumu, kā arī strauju cenas kāpumu. Paradoksāli, bet laikā kad valstī ir tik daudz bezdarbnieku, taču vienlaicīgi ir pilnas ceļmalas ar alkšņiem, tomēr nav kam tos  alkšņus nocirst, sazāģēt un pievest,” satraukumu pauž Latvijas lielākā kokogļu ražotāja SIA “KRK Vidzeme” direktors Ralfs Jansons.

"Getliņos" no nākamās nedēļas "saimniekos" jēru ganāmpulks(6)

No nākamās nedēļas, 24.maija, atkritumu poligonā _Getliņi _neaktīvās teritorijas apsaimniekos 100 jēru ganāmpulks, informēja uzņēmums. Aitas, ēdot zāli, uzturēs šīs teritorijas vizuāli skaistas un sakārtotas, bet poligona apsaimniekotāji taupīs videi svarīgos elektroenerģijas resursus un citus resursus, kas nepieciešami, lai regulāripļautu un uzturētu teritoriju kārtībā, skaidro poligons.

PR: Latvijas ekokosmētikas ražotājs "MÁDARA Cosmetics" izvēlēts kā "Eiropas MVU nedēļas 2010" vēstnieks

Eiropas Komisija kā "Eiropas MVU nedēļas 2010"  vēstnieku Latvijā ir izvēlējusies uzņēmumu SIA " MÁDARA Cosmetics", pasniedzot uzņēmumam atzinības rakstu par mērķtiecību, radošu pieeju un ieguldījumu videi draudzīgas uzņēmējdarbības veidošanā. Lai stiprinātu uzņēmējdarbības lomu visā Eiropā, stimulētu radošu, videi draudzīgu un uz uzņēmējdarbību vērstu domāšanu sabiedrībā, Eiropas Komisija jau otro gadu pēc kārtas ir izvēlējusies 37 ''Eiropas MVU nedēļas 2010" vēstniekus - uzņēmumus no vairākām pasaules valstīm, kas īsā laikā ir pierādījuši sevi kā pilntiesīgus tirgus dalībniekus, attīstījuši inovatīvas idejas un turpina  veiksmīgu biznesa realizāciju arī starptautiskajā arēnā.

Atrod citu risinājumu Saldus konditorejas fabrikas pievedceļa izveidei

Uzņēmums Latvijas valsts ceļi (LVC) redz citu risinājumu iestrēgušā Saldus konditorejas fabrikas projekta iekustināšanai, un arī vietējiem deputātiem pēc prezidentam adresētā palīgā sauciena parādīšanās uz pusbūvētā objekta sienas radusies lielāka interese palīdzēt, otrdien vēsta laikraksts Neatkarīgā.

Tirgū parādījies jauns "Preses nams"; noskatījis austrumu tirgus(5)

Neilgi pirms a/s _Prese nams _bankrota procedūras uzsākšanas tirgū parādījies jauns spēlētājs ar līdzīgu nosaukumu SIA Preses nams Baltic, kas saskaņā ar Poligrāfijas uzņēmumu asociācijas datiem cita starpā plāno darboties austrumu tirgos, otrdien vēsta Dienas Bizness.

Laikraksts: aizdomas par speciāli saorganizētu maksātnespējas shēmu BHC

Lielos parādos iestigušais rapšu apstrādes uzņēmums Baltic Holding Company (BHC), iespējams, noorganizējis maksātnespējas shēmu, otrdien vēsta laikraksts Dienas Bizness (DB). Shēma, iespējams, organizēta, lai ar maksātnespējas palīdzību atbrīvotos no vairāku miljonu latu parādiem un saistībām, kas tam radušās saistībā ar Eiropas Savienības (ES) fondiem.

"Spilva" atklāj dārzeņu iepirkumu sezonu

Pirmdien tiek uzsākts sezonas dārzeņu, augļu un ogu iepirkums ēdienu un ēdiena piedevu ražotājuzņēmumā Spilva. Kā pirmās pirmdien sāk iepirkt skābenes, bet kā nākamie dārzeņi tiks iepirkti sīpoli, dilles un pētersīļu lapas, informēja uzņēmums.

Zemnieki solidarizējas ar kolēģiem, kas nespēj rast vienošanos ar "GE Money Bank"(2)

Pēc pagājušajā nedēļā publiski izskanējušās informācijas par Latgales lauku saimniecībām, kas nonākušas grūtībās, jo nespēj rast vienošanos ar kredītu izsniedzēju Ge Money Bank, vairākas zemnieku organizācijas un uzņēmumi paudušas gatavību sniegt palīdzību, informē to pārstāvji.Kooperatīvs _Trikāta K_S, biedrība Zemnieku Saeima, Rīgas dzirnavnieks, Vidzemes agroekonomiskā kooperatīvā sabiedrība un lopbarības ražotājs Mūsa šonedēļ piegādās grūtībās nonākušajām saimniecībām Latgalē vairāk nekā 30 tonnas graudu, specializēto lopbarību, kā arī sniegs atbalstu loģistikas jautājumu risināšanā.