Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

"Maiznīca Ieva" sāk ražot bioloģisko maizi

Vidzemes uzņēmums Maiznīca Ieva sācis bioloģiskās maizes ražošanu. Tās izgatavošanā tiek izmantotas tikai 100% bioloģiskas izcelsmes izejvielas, kuru audzēšanā un pārstrādē netiek lietotas ķimikālijas, pārtikas piedevas vai ģenētiski modificēti izstrādājumi, informēja uzņēmums.

Patlaban uzņēmums ražo Ievas bioloģisko rudzu maizi. Plānots, ka tuvākajā laikā tas piedāvās arī bioloģisko saldskābmaizi, baltmaizi un cepumus. Maiznīcas Ieva vadītājs Kalvis Saliņš norādījis, ka būtiskus papildu ieguldījumus šis projekts uzņēmumam neprasīja, bet tas prasījis ļoti daudz darba. Viņš piebilst, ka Latvijā ir relatīvi labi attīstīta bioloģisko lauksaimniecības produktu ražošana, bet tieši pārtikas pārstrāde nav pārāk izplatīta.

Bioloģiskās maizes iepakošanai Maiznīca Ieva izmanto arī videi draudzīgu materiālu – oxo polietilēnu, kuru iespējams lietot arī otrreizējai pārstrādei vai arī šis materiāls pats sadalās aptuveni trīs gadu laikā. 

Laikraksts Dienas Bizness trešdien atgādina, ka bioloģisko kviešu miltu ražošanu pērn rudenī sāka a/s Rīgas dzirnavnieks, to pamatojot ar pasaulē un Latvijā valdošajām tendencēm un tirgus pieprasījumu. Gan Rīgas dzirnavnieka, gan Jelgavas dzirnavu miltus ražošanā izmanto arī Maiznīca Ieva. Bioloģisko maizi Latvijā ražo arī bioloģiskā saimniecība Ķelmēni un SIA Lāči.

Maiznīca Ieva dibināta 1995.gadā. Tajā strādā 150 darbinieki. 2009.gadā maiznīcas apgrozījums bija 1,645 miljoni latu.

(papildināts viss teksts)


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses