Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Ražošana

PR: Labāk organizēta komunikācija - ar jauno LG GX300 divu SIM karšu mobilo tālruni

Viens no pasaules mobilo ierīču ražotājiem un tehnoloģiju novatoriem LG Electronics (LG) jau šomēnes visiem interesentiem Latvijā piedāvās divu SIM karšu mobilo tālruni LG GX300 - lielisku izvēli tiem, kuri vienmēr atrodas kustībā, palīdzot taupīt laiku un izmaksas. SIM pārslēgšana notiek, izmantojot divu gaismas diožu SIM indikatoru, lai nodrošinātu ērtu pārslēgšanu.

Uzņēmēji: Nepelnīti aizmirsta sadarbība ar Austrumu valstīm(7)

Latvijas metālapstrādes un mašīnbūves nozarei ir izveidojusies ļoti veiksmīga sadarbība ar Rietumeiropu, taču nepelnīti aizmirsta sadarbība ar Austrumu valstīm. Uzņēmēji gaida palīdzību no vēstniecībām, bet vēstnieki uzsver, ka var sniegt visu nepieciešamo atbalstu uz vietas, bet sadarbības partneri uzņēmējiem ir jāmeklē pašiem.

Ķekavas putnu fabrikai miljons latu zaudējumi pērn, vainīgas nepaklausīgās vistas(21)

Putnu gaļas ražotājs a/s Putnu fabrika Ķekava pērn strādāja ar aptuveni viena miljona Ls zaudējumiem. Tie radušies dažādu apstākļu dēļ, tostarp - putnu ganāmpulks nav devis gaidīto ražīgumu, kā rezultātā nācies to nomainīt, kas savukārt ietekmējis broileru ražošanu, portālam db.lv skaidro uzņēmuma Putnu gaļas pārstrādes un mārketinga departamenta direktore Tatjana Solomka.

Ražotāju cenas aprīlī pieaugušas par 2,2%

Ražotāju cenas Latvijas rūpniecībā šogad aprīlī, salīdzinot ar martu, palielinājās par 2,2%, liecina Centrālās statistikas pārvaldes dati.Kopējā cenu līmeņa kāpums bija raksturīgs preču realizācijai gan vietējā, gan eksporta tirgū - attiecīgi par 2,8% un 1,3%. Lielākā ietekme bija cenu pieaugumasm elektroenerģijā, gāzes apgādē, siltumapgādē un gaisa kondicionēšanā (par 6,9%), metālu ražošanā (par 5,7%), koksnes un koka izstrādājumu, izņemot mēbeles, ražošanā (par 2,0%), atkritumu savākšanā, apstrādē un izvietošanā, materiālu pārstrādē (par 10,9%).

PR: BIO2YOU uztura bagātinātāji pieejami "Ģimenes aptiekās" visā Latvijā(2)

Sākot ar šodienu BIO2YOU uztura bagātinātājus – smiltsērkšķu eļļu kapsulās – var iegādāties vairāk nekā 50 Ģimenes aptiekās visā Latvijā –Rīgā un Rīgas rajonā, Aizkrauklē, Daugavpilī, Jēkabpilī, Jelgavā, Jūrmalā, Kuldīgā, Liepājā, Limbažos, Ludzā, Rūjienā, Salacgrīvā, Valmierā un Ventspilī. Šis ir pirmais aptieku tīkls, kurā pieejami BIO2YOU produkti.

SPRK: Zaļās enerģijas ražošana Latvijā tiek pārlieku stimulēta(6)

Šobrīd valsts zaļās enerģijas ražotājiem ir izveidojusi pārlieku vieglus spēles noteikumus, izdevīgas biznesa iespējas, bet jaunu tehnoloģiju izmantošana nekādi netiekot veicināta, uzskata Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas (SPRK) padomes loceklis Edvīns Karnītis. Intervijā _Latvijas Radio _viņš pauda, ka zaļās enerģijas ražošana Latvijā tiek pārlieku stimulēta.

Lielie alkohola ražotāji aicina samazināt akcīzi stiprajam alkoholam un vīniem(1)

Alkohola ražotāju un tirgotāju apvienības (ARTA) nākusi klajā ar aicinājumu, kurā mudina ievērot vienlīdzības principu valsts politikā attiecībā uz visa veida alkoholiskajiem dzērieniem, tajā skaitā - ievērot vienādus reklāmas ierobežojumiem, piemērot palielinātu akcīzes nodokļa likmi stiprajam alum virs 6% un ieviest vienādu akcīzes likmi visiem alkoholiskajiem kokteiļiem - arī tiem, kas veidoti uz alus bāzes.

PR: Jauns mobilais tālrunis – Versace Unique

Versace sadarbībā ar ModeLabs Group no šī gada jūnija sākuma piedāvās Versace Unique, kas ir pirmais luksusa skārienekrāna un pilnfunkciju multivides tālrunis. Versace Unique būs pieejams ievērojamākajos ekskluzīvu rokas pulksteņu un smalku juvelierizstrādājumu tīklos, kā arī Versace labākajos modes preču veikalos visā pasaulē.

Latvietis grib patentēt zārku ar mobilo telefonu, lai vieglāk pārdzīvot zaudējumu(49)

Latvietis Raitis Zverbulis Patentu valdē pieteicis savu izgudrojumu – zārku aprīkotu ar mobilo telefonu. Viņš cer, ka jūnijā saņems patentu un tas būs kā atspēriena punkts, lai dotos tālāk – “gan pasaulē piedāvājums savu publiku atradīs”.Izgudrojums attiecas uz zārka papildaprīkojumu. R.Zverbulis piedāvā to aprīkot ar mobilo tālruni zvanu saņemšanai, kurā iebūvēts skaļrunis balss ziņojuma atskaņošanai.