Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

"Brabantia" rūpnīcas paplašināšanā ieguldīs vismaz 1,5 miljonus latu

Metālizstrādājumu produktu ražotājs _Brabantia _rūpnīcas paplašināšanā, kas ļaus sākt Latvijā ražot vēl vienu no uzņēmuma produktu grupām, plāno investēt vairāk nekā 1,5 miljonus latu, informēja uzņēmums.

Blakus esošajai rūpnīcai tiek būvēta jauna ražotne 3000 kvadrātmetru platībā.

SIA Brabantia Latvia darbību Latvijā, Talsu novada Ģibuļu pagastā, uzsāka 2008.gada kā Nīderlandes kompānijas Brabantia meitasuzņēmums. Latvijā tika izveidota 5.rūpnīca pasaulē, kurā uzsākta gludināmo dēļu ražošana. Patlaban  vairāk nekā 50 000 gludināmo dēļu pārdoti ar uzrakstu Made in Latvia. Uzņēmumā strādā 25 darbinieki.

Šogad, dubultojot ražotnes platību un darbinieku skaitu, uzņēmums sāks ražot vēl vienu produktu - veļas žāvētājus, informē SIA Brabantia Latvia rūpnīcas direktors Georgijs Buklovskis.

Kā atgādina uzņēmums, 2008.gadā, izvērtējot potenciālo ražotnes atrašanās vietu, Brabantia salīdzināja vairākas Austrumeiropas valstis. Latvija tika izvēlēta, pateicoties augsti attīstītām metālapstrādes nozares tradīcijām, dalībai Eiropas Savienībā un eiro piesaistītai nacionālajai valūtai, kopumā labvēlīgai uzņēmējdarbības videi un arī Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras sniegtajam atbalstam.

Līdz ar kapsulas iemūrēšanu un tajā esošo vēstījumu nākošajām paaudzēm tiks pabeigta jaunās rūpnīcas pamatu būvniecība - kapsulas iemūrēšanas pasākums paredzēts šonedēļ, 10.jūnijā.

Patlaban kompānija ražo plašu sadzīves metālizstrādājumu klāstu, kas iedalāmas piecās kategorijās: pārtikas glabāšanas tvertnes, atkritumu tvertnes, ēdiena gatavošanas trauki, veļas apkopes aprīkojums - gludināmie dēļi un žāvēšanas konstrukcijas, kā arī virtuves piederumi.

Brabantia produkcija tiek eksportēta uz vairāk nekā 80 valstīm. Galvenie tirgi ir Lielbritānija, Francija, Nīderlande un Beļģija. Šobrīd kompānijai ir 22 pārstāvniecības visā pasaulē, četras rūpnīcas Eiropā - Holandē, Beļģijā, Lielbritānijā un Latvijā, kā arī viena rūpnīca Ķīnā.

Visa Latvijā saražotā produkcija tiek sūtīta uz Centrāleiropas noliktavu, kur tālāk saražotie gludināmie dēļi tiek eksportēti uz Eiropas Savienību, tai skaitā uz Latviju un citam Eiropas valstīm, ASV, Dienvidamerikas un Āzijas valstīm.

Darbības laikā Brabantia Latvia dubultojis ražošanas apjomus. Kopējais šā gada plānotais apgrozījums ir 2,5 miljoni latu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses