Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

"Olainfarm" pirmajā ceturksnī nopelnījis 0,7 miljonus latu; piedzīvots vēsturē labākais gada sākums

A/s _Olainfarm _peļņa šā gada pirmajā ceturksnī sasniedza 0,7 miljonus latu, bet apgrozījums pārsniedza 6,1 miljonu latu, informē uzņēmums un piebilst, ka šis bijis uzņēmuma vēsturē labākais gada sākums.

Labos rezultātus uzņēmums skaidro ar būtisku eksporta apjomu pieaugumu – patlaban 95% no Olainfarm produktiem tiek pārdoti ārvalstīs. Dažos tirgos eksporta pieaugums, salīdzinot ar 2009.gada pirmo ceturksni, pārsniedz 100%, bet, piemēram, Uzbekistānā Olainfarm realizācijas pieaugums bijis pat 1500%.

Olainfarm valdes priekšsēdētājs Valērijs Maligins vērtē, ka patlaban uzņēmums atrodas uz stabila izaugsmes viļņa. Īpaši gandarīts uzņēmums ir par rezultātiem Uzbekistānā, Kirgizstānā, Kazahstānā, Tadžikistānā. Starp būtiskiem  Olainfarm tirgiem parādījušās arī jaunas, līdz šim netipiskas valstis, piemēram, Austrālija un Lielbritānija.

Šā gada pirmajā ceturksnī Olainfarm apgrozījums pieaudzis par aptuveni 10%, bet peļņa - par 50%, salīdzinot ar koncerna finanšu rezultātiem 2009.gada pirmajā ceturksnī.

Šā gada pirmā ceturkšņa laikā kopā ir pabeigtas septiņas reģistrācijas lietas, tajā skaitā Latvijā, kur ir reģistrēts jaunais uzņēmuma produkts Midolat, Ukrainā, kur ir reģistrēta produkta Vazonat ampulu forma, veikta piecu produktu reģistrācija Albānijā. Šis uzņēmumam ir pilnīgi jauns tirgus, un pirmās piegādes tam plānots veikt tuvāko mēnešu laikā.Kā informē uzņēmums, iesniegtas arī vairākas reģistrācijas tādos uzņēmumam netipiskos tirgos kā Indonēzija un Serbija. Šajā laikā ir veiksmīgi pabeigti arī eksperimentālie R – Fenotropila izmēģinājumi un uzsākts darbs pie optimālās šīs molekulas zāļu formas izstrādes.

Saskaņā ar Olainfarm akcionāru apstiprināto 2010.gada budžetu un kompānijas darbības plānu koncerna apgrozījums šogad tiek plānots 24,5 miljonu latu apmērā, bet tīrā peļņa - 2,7 miljonu latu apmērā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses