Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Trešajā ceturksnī Rīgā nakšņojuši gandrīz 300 000 viesu

Šā gada trešajā ceturksnī Rīgas naktsmītnēs apmetušies 283 606 ārvalstu viesi jeb par 11,7% (29 714 viesiem) vairāk nekā otrajā ceturksnī, liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) apkopotā informācija.

Visvairāk tūristu bijis no Vācijas, Krievijas, Somijas, Norvēģijas, Zviedrijas un Itālijas. Būtiski palielinājies viesu skaits no tādām LIVE RĪGA aktivitāšu mērķa valstīm kā Krievija, Lietuva un Vācija.

“Gada siltākajos mēnešos - jūlijs, augusts un septembris - ierasti Rīgā ir viesojušies visvairāk ārvalstu viesi. Lai sekmētu viesu pieplūdumu, nozarei ir jāstrādā pie tūrisma piedāvājuma paplašināšanas un pielāgošanas ārvalstu viesu vēlmēm un vajadzībām. Vēl ir daudz neapgūtu iespēju,“ stāsta Rīgas Tūrisma attīstības biroja valdes locekleVita Jermoloviča.

Pieaugums salīdzinājumā ar 2010.gada trešo ceturksni ir novērojams Rīgas viesnīcās un citās tūristu mītnēs apkalpoto ārvalstu viesu skaitā no Krievijas - par gandrīz 37%, Itālijas - 36%, Polijas - gandrīz 28%, Lietuvas - par 12% un Vācijas - par 11%.

No šī gada trešajā ceturksnī Rīgas viesnīcās un tūristu mītnēs apkalpotajiem ārvalstu viesiem visvairāk tūristu bija no Vācijas - 14%, Krievijas - 11%, Somijas - gandrīz 11% , Norvēģijas - 7%, Zviedrijas - gandrīz 7% un no Itālijas - gandrīz 6%. No Igaunijas ieradās 5%, bet Lietuvas - 4% Rīgas viesu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses