Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

LTRK balvas eksportspējīgākajiem uzņēmumiem iegūt Krāsainie lējumi un Wendi Toys

Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras (LTRK) balvas par izciliem panākumiem eksportā šodien tika pasniegtas metālizstrādājumu ražotājam Krāsainie lējumi, kā arī koka rotaļlietu izgatavotājam Wendi Toys.

Uz Krišjāņa Valdemāra balvu Latvji, brauciet jūriņā! pretendēja SIA Ad verbum, SIA Attirance, SIA Baltic Scientific Instruments, SIA Bio-Venta, AS BTA, AS Energofirma Jauda, AS Krāsainie lējumi, SIA Madara Cosmetics, SIA Poligrāfijas grupa Mūkusala, SIA Pure Chocolate, AS SAF Tehnika un AS Smiltenes piens.

Uzņēmumi, kas pieteikuši savas kandidatūras LTRK Sprīdīša balvai, bija SIA Birdy, SIA iMedia, SIA Munio Candela un SIA Wendi Toys.

Krišjāņa Valdemāra balva Latvji, brauciet jūriņā! tiek pasniegta Latvijas uzņēmumam ar lielāko eksporta potenciālu. LTRK Eksporta padome uzņēmēju nominētos komersantus vērtē sekojošās kritēriju kopās - ne mazāk kā 51% pamatkapitāla pieder Latvijas rezidentam, kurš savus pakalpojumus vai preces eksportē uz vismaz piecām pasaules valstīm. Komersantam ir ne mazāk kā pieci eksporta produkti, tostarp inovatīvi, un kopējais eksporta preču vai pakalpojumu apjoms ir ne mazāks kā 500 000 latu.

Sprīdīša balva tiek pasniegta jaunam, inovatīvam Latvijas uzņēmumam ar lielisku eksporta potenciālu. Uzvarētāju LTRK Eksporta padome izraugās, komersantus vērtējot šādu kritēriju kopās - mazs uzņēmums, kurš Latvijas tirgū darbojas aptuveni piecus gadus un kurš darbības laikā spējis sasniegt 50% eksporta pieaugumu vai eksporta apgrozījumu - 100 000 latu.

Tāpat kā 2011.gadā, arī šogad apbalvojumi tika pasniegti forumā Eksporta diena.

Pērn LTRK Krišjāņa Valdemāra balvu Latvji, brauciet jūriņā! ieguva zivju produktu ražošanas uzņēmums SIA Unda, bet Sprīdīša balvu - koka karkasa māju ražotājs SIA Tivo būve. Unda ieguva balvu kā uzņēmums ar lielāko eksporta potenciālu, bet Tivo būve - par inovācijām un eksporta potenciālu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses