Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Ražošana

Ameriks: Ostu pārvaldes modelis nav jāmaina(13)

Laba pašvaldības un valsts sadarbība ir veicinājusi Latvijas ostu darbību, tāpēc izdomāt jaunus tās pārvaldes modeļus, vai klausīt kādas starptautiskas institūcijas un organizācijas nebūtu lietderīgi, intervijā Latvijas Radio atzina Rīgas domes vicemērs Andris Ameriks (GKR).

Mazo patentu skaitu skaidro ar dārgo un sarežģīto patentēšanas procedūru

Pirmais, ko ievēroju, tiekoties ar izgudrotāju un vairāku patentu īpašnieku Eduardu Kravecu, ir tas, ka viņš ir negaidīti jauns. «Sāku rakstīt [patentu], kad biju trešajā kursā universitātē, un pabeidzu, kad jau biju to beidzis. Sākumā studēju, tad strādāju vairākās kompānijās, gaidot patenta apstiprinājumu,» viņš skaidro.

Alus brūvētāji vasarā piedzīvojuši apjomu samazinājumu; cer uz augustu(1)

Miestiņa brūvētāji cer uz labu augustu, kas ļautu nozarei atgriezties pie izaugsmes. DB aptaujātie eksperti norāda - līdz šim vasara nozari nav lutinājusi. Tiesa, ja atsevišķiem tirgus dalībniekiem gada pirmā pusē pret attiecīgo laikposmu pērn vērojams apjomu samazinājums, mazās alusdarītavas par noietu nesūdzas.

Pierobežas stāvlaukumu būves iepirkumiem neplāno rīkot konkursu

Autopārvadājumu asociācija Latvijas auto (LA), kam pēc starpministriju darba grupas četru mēnešu spriešanas iecerēts uzticēt kravas auto rindu administrēšanu sauzemes robežas šķērsošanai, neplāno rīkot konkursus par programmatūras izstrādi vai gaidīšanas zonas vietas izvēli, sarunā ar DB norādījis LA ģenerālsekretārs Jānis Āboltiņš.

Viss liecina, ka airBaltic darījums ar Bombardier ir neatgriezenisks © DIENA(5)

Bombardier Commercial Aircraft vecākais viceprezidents komerciālos jautājumos Čets Fullers un pārdošanas viceprezidents Eiropā, Krievijā un NVS valstīs Stīvens R. Aliments sarunā ar Dienu uzsver airBaltic izvēlēto pasažieru lidmašīnu Bombardier CSeries 300 (CS300) priekšrocības un apgalvo, ka Kanādas uzņēmums ievēros visus iepriekš paredzētos termiņus.

Auto iztur vien nedaudz vairāk par garantijas termiņu(11)

Jaunie auto un to sastāvdaļas jau projektēšanas stadijā tiek paredzēti tam, lai tie izturētu vien nedaudz vairāk par garantijas termiņu. Šāda situācija izveidojies konkurences, pašizmaksas un rezerves daļu tirgus dēļ, raksta Db.lv, atsaucoties uz Auto Bild.