Siltie kartupeļu salāti ar sparģeļiem, tomātiem un skābenēm
Tā kā kartupelīši šajā receptē tiek apcepti pannā un arī tomātiņi kopā ar sparģeļiem, šie ir siltie salāti. Bet nekāda vaina tiem nebūs arī padzisušiem, tāpēc var ņemt arī līdzi piknikā
Pagatavošanas laiks: 30 minūtes
Sarežģītības pakāpe: viegli
Daudzums: 2 porcijas (vai 1, ja ļoti gribas ēst)
SASTĀVDAĻAS
- sauja svaigu skābeņu
- sauja rukolas lapiņu
- 10–12 mazu jauno kartupelīšu
- olīveļļa cepšanai
- sauja ķirštomātiņu
- 6 zaļie sparģeļi
- mazliet balzametiķa (labāk saldāka, man bija meža aveņu)
- šķipsna brūnā cukura
- 4 lielie marinētie kaperi
- sāls, pipari
- šļuciņa labas olīveļļas un mazliet kaperu marinādes pārlaistīšanai
Ja prasās, šajos salātos visnotaļ iederas arī kāda grilēta gaļa vai zivs vai ceptas vistu akniņas.
GATAVOŠANA
1. Kartupelīšus novāra sālsūdenī. Mazākos var atstāt veselus, lielākos pārgriež uz pusēm un pannā sakarsētā olīveļļā apcep zeltaini brūnus. Noliek malā.
2. Pannā sakarsētā olīveļļā apcep sparģeļus (sagrieztus trīs daļās) un uz pusēm vai ceturtdaļās sagrieztus ķirštomātiņus. Pārlaista ar balzamiko, pārkaisa sāli un mazliet brūno cukuru. Apmaisot vēl brītiņu cep, tad iemaisa sīki sagrieztus kaperus.
3. Skābenes un rukolu saplūkā sīkāk un liek uz liela šķīvja. Pa virsu kārto apceptos kartupelīšus un tomātiņus ar sparģeļiem.
4. Pārlaista ar labu olīveļļu un mazliet kaperu marinādes, pārkaisa svaigi maltus piparus.
Otrās dienas dārzeņu salāti ar vistas gaļu
Šādi salāti top praktiskas saimniekošanas rezultātā, kad no vakardienas pusdienu pārpalikumiem gribas sakombinēt ko garšīgu un gana sātīgu. Šoreiz izejvielas bija krāsnī cepti vistu stilbiņi un tvaicēti dārzeņi
Pagatavošanas laiks: 10 minūtes
Sarežģītības pakāpe: nav grūti
Daudzums: 2 porcijas
SASTĀVDAĻAS
- 2 cepti vistas stilbiņi
- 1 cieti vārīta ola
- 1 tvaicēts burkāns
- sauja tvaicētu ziedkāpostu
- sauja tvaicētu brokoļu
- 1 selerijas kāts
- sauja rukolas lapiņu 4–5 marinēti kaperi (lielie, kāds redzams foto)
Tvaicēto vietā var būt arī vārīti vai krāsnī cepti dārzeņi.
Aizdaram
- 2 ēd. k. skābā krējuma
- 1 ēd. k. majonēzes
- ½ tējk. Dižonas sinepju 1 ēd. k. kaperu marinādes
- sāls, pipari pēc garšas
GATAVOŠANA
1. Vistas stilbiņiem noņem gaļu no kauliem un sagriež sīkāk. Vārīto olu sakapā.
2. Salātu bļodā liek sagriezto vistas gaļu un olu, pievieno tvaicētos dārzeņus, sagrieztus gabaliņos, kā arī sīki sagrieztu selerijas kātu, sauju rukolas lapiņu un pusripiņās sagrieztus lielos kaperus.
3. Samaisa mērcīti no visām sastāvdaļām, pēc garšas papildina ar kaut ko, ja prasās.
4. Iemaisa aizdaru salātos, pieber sāli un piparus pēc garšas. Gatavs!