Laika ziņas
Šodien
Skaidrs

Sātīgie salāti

Turpinās pavēsais maijs, tāpēc abas salātu receptes šoreiz sātīgas – vienā par sātu parūpējas vistas gaļas piedeva, otrā – jaunie kartupelīši. Abās receptēs izmantoti marinēti kaperi, kā arī kaperu marinādes piedeva, kas salātiem piešķir tīkami sāļīgu noti.

Siltie kartupeļu salāti ar sparģeļiem, tomātiem un skābenēm

Tā kā kartupelīši šajā receptē tiek apcepti pannā un arī tomātiņi kopā ar sparģeļiem, šie ir siltie salāti. Bet nekāda vaina tiem nebūs arī padzisušiem, tāpēc var ņemt arī līdzi piknikā

 

Pagatavošanas laiks: 30 minūtes 

Sarežģītības pakāpe: viegli

Daudzums: 2 porcijas (vai 1, ja ļoti gribas ēst)

 

SASTĀVDAĻAS

  • sauja svaigu skābeņu
  • sauja rukolas lapiņu
  • 10–12 mazu jauno kartupelīšu
  • olīveļļa cepšanai
  • sauja ķirštomātiņu
  • 6 zaļie sparģeļi
  • mazliet balzametiķa (labāk saldāka, man bija meža aveņu)
  • šķipsna brūnā cukura
  • 4 lielie marinētie kaperi
  • sāls, pipari
  • šļuciņa labas olīveļļas un mazliet kaperu marinādes pārlaistīšanai


Ja prasās, šajos salātos visnotaļ iederas arī kāda grilēta gaļa vai zivs vai ceptas vistu akniņas.
 

GATAVOŠANA

1. Kartupelīšus novāra sālsūdenī. Mazākos var atstāt veselus, lielākos pārgriež uz pusēm un pannā sakarsētā olīveļļā apcep zeltaini brūnus. Noliek malā.

2. Pannā sakarsētā olīveļļā apcep sparģeļus (sagrieztus trīs daļās) un uz pusēm vai ceturtdaļās sagrieztus ķirštomātiņus. Pārlaista ar balzamiko, pārkaisa sāli un mazliet brūno cukuru. Apmaisot vēl brītiņu cep, tad iemaisa sīki sagrieztus kaperus.

3. Skābenes un rukolu saplūkā sīkāk un liek uz liela šķīvja. Pa virsu kārto apceptos kartupelīšus un tomātiņus ar sparģeļiem.

4. Pārlaista ar labu olīveļļu un mazliet kaperu marinādes, pārkaisa svaigi maltus piparus.


 

Otrās dienas dārzeņu salāti ar vistas gaļu

Šādi salāti top praktiskas saimniekošanas rezultātā, kad no vakardienas pusdienu pārpalikumiem gribas sakombinēt ko garšīgu un gana sātīgu. Šoreiz izejvielas bija krāsnī cepti vistu stilbiņi un tvaicēti dārzeņi

 

Pagatavošanas laiks: 10 minūtes 

Sarežģītības pakāpe: nav grūti

Daudzums: 2 porcijas

 

SASTĀVDAĻAS

  • 2 cepti vistas stilbiņi
  • 1 cieti vārīta ola
  • 1 tvaicēts burkāns
  • sauja tvaicētu ziedkāpostu
  • sauja tvaicētu brokoļu
  • 1 selerijas kāts
  • sauja rukolas lapiņu 4–5 marinēti kaperi (lielie, kāds redzams foto)


Tvaicēto vietā var būt arī vārīti vai krāsnī cepti dārzeņi.
 

Aizdaram

  • 2 ēd. k. skābā krējuma
  • 1 ēd. k. majonēzes
  • ½ tējk. Dižonas sinepju 1 ēd. k. kaperu marinādes
  • sāls, pipari pēc garšas

 

GATAVOŠANA

1. Vistas stilbiņiem noņem gaļu no kauliem un sagriež sīkāk. Vārīto olu sakapā.

2. Salātu bļodā liek sagriezto vistas gaļu un olu, pievieno tvaicētos dārzeņus, sagrieztus gabaliņos, kā arī sīki sagrieztu selerijas kātu, sauju rukolas lapiņu un pusripiņās sagrieztus lielos kaperus.

3. Samaisa mērcīti no visām sastāvdaļām, pēc garšas papildina ar kaut ko, ja prasās.

4. Iemaisa aizdaru salātos, pieber sāli un piparus pēc garšas. Gatavs!

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

Žurnāla "SestDiena" publikācijas

Vairāk Žurnāla "SestDiena" publikācijas


Aktuāli


Šonedēļ SestDienā

Vairāk Šonedēļ SestDienā


SestDienas salons

Vairāk SestDienas salons


Pasaule

Vairāk Pasaule


Politika

Vairāk Politika


Tēma

Vairāk Tēma


Pieredze

Vairāk Pieredze


In memoriam

Vairāk In memoriam


Tuvplānā

Vairāk Tuvplānā


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


Latvijai vajag

Vairāk Latvijai vajag


SestDienas receptes

Vairāk SestDienas receptes


Dienasgrāmata

Vairāk Dienasgrāmata