Mājas saldējums ar ogām
Garšīgs saldējums no trim sastāvdaļām. Turklāt darbs nav jāiegulda gandrīz nemaz, pēc pāris stundām atliek vienīgi mielošanās ar gatavo gardumu. Ogas var izmantot dažādas – šis varētu būt īstais laiks iztukšot arī saldētavas krājumus, lai var saldēt jau šīs sezonas ogas.
Pagatavošanas laiks: 10 minūtes (+ saldēšanas laiks, vismaz 2h)
Daudzums: vairākas porcijas
Sarežģītības pakāpe: elementāri
Sastāvdaļas:
- 250 g saldētu ogu (man bija meža mellenes)
- 200 g saldā krējuma
- 1 kārba iebiezinātā piena ar cukuru
Lai krējums labi saputotos, tam jābūt pēc iespējas svaigākam un aukstam – atdzesēt ieteicams arī trauku, kurā krējumu putos.
Gatavošana
1. Ogas sablendē viendabīgā masā un samaisa ar iebiezināto pienu.
2. Citā traukā ielej kārtīgi atdzesētu, aukstu saldo krējumu un ar mikseri saputo stingrās putās.
3. Saputotajam krējumam pievieno sablendētās ogas ar iebiezināto pienu un rūpīgi izmaisa, līdz abas masas vienmērīgi sajaucas.
4. Saldējuma masu pārlej aukstumizturīgā traukā, kam ir vāks, lai saldēšanas procesā netiek klāt gaiss. Uzliek vāku, ievieto saldētavā un vismaz divas stundas saldē. Nekas nav jāmaisa.
Citronīgs deserts citronos
Spirdzinošs, vienkārši pagatavojams deserts baudpilnam mirklim karstā dienā! Šoreiz dekorēts pieticīgi vīrišķīgā stilā – tikai ar pārrīvētu citrona miziņu –, bet estēti te var izpausties gan ar garšaugiem, gan ēdamiem ziediem un tā tālāk.
Pagatavošanas laiks: 10minūtes
Daudzums: 3 porcijas
Sarežģītības pakāpe: viegli
Sastāvdaļas
- 1 citrons (noderēs arī otrs)
- 1 ēd. k. kukurūzas cietes
- 200 g saldā krējuma
- 2 ēd. k. cukura
- mazliet vaniļas ekstrakta
- šķipsniņa kurkumas krāsai (ja vēlas)
Receptē jāizmanto viena citrona mīkstums, bet rezultātā masas pietiek trim porcijām – trešo var pildīt arī vienkārši trauciņā, ja otra citrona nav
Gatavošana
1. Citronu rūpīgi nomazgā un nosusina, tad pārgriež gareniski uz pusēm. Izgrebj sulīgo mīkstumu un abas tukšās pusītes ievieto ledusskapī, lai stāv vēsumā.
2. Citrona mīkstumu liek blendējamā traukā, sablendē putriņā un to izberž caur sietu. Caur sietu izberztajos citronos iemaisa kukurūzas cieti.
3. Citronīgo masu, cukuru un saldo krējumu liek katliņā, pievieno vaniļas ekstraktu, šķipsniņu kurkumas un uz vidējas uguns maisot īsi uzvāra.
4. Masu mazliet padzesē un sapilda trīs citronu pusītēs. No atlikušās otra citrona puses norīvē miziņu un pārkaisa desertam. Liek ledusskapī kārtīgi atdzesēties – vismaz uz pāris stundām.