Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +14 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Vienā elpas vilcienā

Īsumā par aktuālo...

IZRAISA ZEMESTRĪCI. Teiloras Sviftas koncertturneja The Eras Tour pārspēj daudzus rekordus gan popularitātes, gan ienesīguma ziņā, bet dziedātājas uzstāšanās Edinburgā izraisījusi pat zemestrīci vārda tiešā nozīmē. Seismiskā aktivitāte bija jūtama sešu kilometru attālumā no koncerta norises vietas. Zemestrīci izraisījusi kāju dipoņa un fanu aplausi. Šī nav pirmā reize, kad Svifta ietekmējusi seismisko aktivitāti – arī 2023. gada jūnijā Sviftas fani izraisīja vēl lielāku seismisko aktivitāti koncertā Sietlā ASV.

ATKAL AIZBILDNIECĪBA? Popzvaigznes Britnijas Spīrsas mentālais stāvoklis jau labu laiku satrauc ne tikai viņas fanus un sociālo tīklu sekotājus, bet arī ģimenes locekļus. Tiesa gan, dziedātājai ar saviem tuviniekiem nav labas attiecības – viņa nav piedevusi tēvam, mātei un māsai par 13 garajos aizbildniecības gados izciestajām pārestībām. Taču dīvainības Spīrsas uzvedībā pamudinājušas ģimeni apsvērt, ka, iespējams, aizbildniecība būtu jāatjauno un viņa jāārstē, jo viņa neesot psihiski stabila un apdraudot pati sevi.

PRET PORTRETU. Dzīvnieku tiesību aktīvisti no organizācijas Animal Rising centušies sabojāt Lielbritānijas karaļa Čārlza III pirmo oficiālo portretu, kurš apskatāms Filipa Molda galerijā Londonas centrā. Virs monarha galvas uzlīmēts multfilmas varoņa attēls un uzraksts, kas mudina pievērst uzmanību labturības apstākļiem dzīvnieku fermās. Tomēr glezna nav guvusi nekādus bojājumus, jo to aizsargāja speciāls drošības slānis un uzlīmes izdevies ātri vien notīrīt.

17 MILJONUS ASV DOLĀRU no straumēšanas vietnes Netflix par meliem un neslavas celšanu cenšas piedzīt Fiona Hārvija, kura ir reālās dzīves prototips stalkerei Martai, kas seriālā Ziemeļbriežu mazulis/ Baby Reindeer vajāja galveno varoni.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

Žurnāla "SestDiena" publikācijas

Vairāk Žurnāla "SestDiena" publikācijas


Aktuāli

Taisnība par acīm!

Vēsturnieks un ekspolitiķis Atis Lejiņš par latviešu Odiseju, Saeimas troksni un par to, kāpēc notiek revolūcijas.

Estonia’s ēnā

1994. gada 1. oktobrī, tātad trīs dienas pēc prāmja Estonia katastrofas, SestDienas smalko aprindu hronika publicēja vienu Klāva Elsberga dzejoli.

Šonedēļ SestDienā

Vairāk Šonedēļ SestDienā


SestDienas salons

Vairāk SestDienas salons


Pasaule

Vairāk Pasaule


Politika

Vairāk Politika


Tēma

Vairāk Tēma


Pieredze

Vairāk Pieredze


In memoriam

Vairāk In memoriam


Tuvplānā

Vairāk Tuvplānā


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


Latvijai vajag

Vairāk Latvijai vajag


SestDienas receptes

Vairāk SestDienas receptes


Dienasgrāmata

Vairāk Dienasgrāmata