Uzbekistāna. Šķiet, daudziem šī valsts asociējas ar melonēm, dažādiem svaigiem un žāvētiem augļiem, protams, izslavēto uzbeku plovu. Tiem, kuri aizraujas ar Āzijas reģionu, visticamāk, zināma arī Uzbekistānas ilgā un interesantā vēsture un tās loma dažādos gadsimtos un politiskajos notikumos – ja jāmin tikai viena no pazīstamākajām lietām, pietiks pateikt, ka cauri Uzbekistānai vijas Zīda ceļš.
Jāatzīst, ka man līdz pat šā gada pavasara beigām visvairāk Uzbekistāna asociējās ar samērā noslēgtu musulmanisku Vidusāzijas valsti ar visu no tā izrietošo un līdz ar to piedāvātais nedēļu ilgais brauciens vienlaikus gan vilināja, gan mazliet baidīja. Lieliska iespēja sagatavoties tam izrādījās vecais labais internets, kur, balstoties ceļojuma programmas aprakstā, arī sameklēju informāciju par vietām, kur paredzēts nokļūt. Nejauši uzdūros arī pāris amerikāņu videoaprakstam par viņu piedzīvoto Uzbekistānā, līdz ar to noskaidrojot, ka Uzbekistānā viss esot diezgan lēti – gan dzīvošana, gan ēšana. Klausoties amerikāņu stāstus, piefiksēju sev, ka Uzbekistānā ir ārkārtīgi lēts šašliks – mūsu naudā ap 40 centiem par vienu iesmu. Nolēmu, ka šo izdevību garām nelaidīšu un, ja neko daudz citu, tad īstu, pareizi pagatavotu šašliku tur noteikti izēdīšos, cik vien līdīs iekšā. Uzreiz gan neliela piebilde: par tādu naudu kāroto ēdienu visa ceļojuma laikā tā arī ne reizi gan nedabūju.
Visu rakstu lasiet žurnāla SestDiena 9. - 15. decembra numurā! Ja vēlaties žurnāla saturu turpmāk lasīt drukātā formātā, to iespējams abonēt ŠEIT!