Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Sestdiena, 11. maijs
Milda, Karmena, Manfreds

Literatūra

Lidostā Rīga notiek Latvijas literatūras mēnesis

Biznesa informācijas centrā Magnetic Latvia Starptautiskās lidostas Rīga C izlidošanas sektorā laikā no 3. decembra līdz 3. janvārim ikviens interesents aicināts uz Latvijas literatūras mēnesi, informēja platformas Latvian Literature pārstāvji.

Decembrī sāksies festivāls Prozas lasījumi

1. decembrī sāksies prozas festivāls Prozas lasījumi 2018, kas vairāk nekā nedēļas laikā ļaus iepazīt līdz šim nepublicētu latviešu un Baltijas kaimiņvalstu autoru jaundarbu lasījumus, informēja festivāla pārstāve Inita Bērziņa.

Aizdod kokli, Vanemuine! © DIENA

Eposs Kalevdēls/Kalevipoeg ir mūsdienās visvairāk tulkotais igauņu valodā sarakstītais daiļdarbs, igauņu kultūras vizītkarte pasaulē. Gandrīz 90 gadu pēc tā pirmā izdevuma latviešu valodā apgāds Neputns laidis klajā jaunu eposa atdzejojumu.

Labiņāki, bet ne mākslinieki © DIENA

Teiksim, mākslas aksioma ir tā, ka mākslai jāiet realitātei pa priekšu, tai ir nojausmas, intuīcijas un paredzējuma funkcijas. Citādi tā nedos neko jaunu. (..) Pie tā ir jāpierod, tas ir jāapgūst. Kas varētu būt vienkāršāk, kā izlikties visusaprotošam un visupieņemošam? Bet tie būtu meli, un mūsu savstarpējās attiecības vairs nebūtu tīras.

LNB atzīmēs Ojāra Vācieša 85 gadadienu

Latvijas Nacionālās bibliotēkas ātrijā, 13. novembrī plkst. 20, sagaidot dzejnieka Ojāra Vācieša 85. gadskārtu, notiks dzejniekam veltīts pasākums, informēja Memoriālo muzeju apvienības sabiedrisko attiecību speciālists Kaspars Zalāns.

Ar īpašu programmu Rīgā ieradīsies literārā ikona Krisa Krausa

Latvijas Laikmetīgās mākslas centrs (LLMC) rīko amerikāņu rakstnieces un režisores Krisas Krausas (Chris Kraus) vizīti Rīgā. Tās ietvaros 1. novembrī plkst. 18 Latvijas Mākslas akadēmijas jaunajā ēkā notiks mākslinieces publiskā lekcija, bet 2. un 3. novembrī plkst. 18 Kino Bize norisināsies viņas filmu seansi, informēja LLMC pārstāve Marta Krivade.

Zvārguļu festivālā uzstāsies dzejnieki Einārs Pelšs, Kirils Vilhelms Ēcis un izdevējs Valters Dakša

6. oktobrī plkst 13, dzejnieka Edvarda Treimaņa – Zvārguļa mājā Leukādijas, notiks Zvārguļa festivāla ikgadējais turpinājums, kura galvenie varoņi būs - dzejnieks un atdzejotājs Einārs Pelšs, dzejnieks Kirils Vilhelms Ēcis un izdevējs Valters Dakša, kura izdevniecība gādājusi par abu dzejnieku darbu nokļūšanu līdz lasītajiem, informēja pasākuma rīkotāji.