Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +14 °C
Apmācies
Pirmdiena, 13. maijs
Ira, Iraīda, Irēna, Irina

Literatūra

Kā pārvarēt niezi galvaskausā? © DIENA(1)

"Manuprāt, dzejai ir jāskan, tā atskaņojas, ja ilgi tiek turēta vākos. Bet patiesībā jau visu gadu man ir tās dzejas dienas, tajā septembrī tikai vairāk pazīmēties sanāk," saka jaunais dzejnieks Kirils Ēcis, kurš piedalīsies vairākos šī gada Dzejas dienu pasākumos.

Jūrmalā notiks konference Spīdolas valsts radīšana

Majoru vidusskolā (Rīgas iela 3), 12. septembrī plkst. 12 notiks Jūrmalas Latviešu biedrības un biedrības Aspazijas mantojums rīkotā gadskārtējā konference Jūrmala – Aspazijas un Raiņa pilsēta, kas veltīta Latvijas valsts simtgadei, informēja pasākuma pārstāve Aija Lūse.

Septembrī aicina uz Dzejas dienām visā Latvijā

Arī šogad septembrī visā Latvijā notiks starptautisks profesionālās dzejas festivāls Dzejas dienas. Rīga vairums pasākumu norisināsies no 7. līdz 16. septembrim, savukārt ārpus Rīgas Dzejas dienu vēsmas varēs baudīt visa septembra garumā, informēja pasākuma pārstāve Jeļena Budanceva.

Dzejas dienu balvai izvirza 17 krājumus © DIENA

Dzejas dienas šogad pienāks ar atjaunoto Dzejas dienu balvas tradīciju, kuras iniciatore gan tās pirmsākumos, gan arī tagad bija un ir Latvijas Rakstnieku savienība – informē Latvijas Rakstnieku savienības priekšsēdētājs Arno Jundze.

FOTO: Grāmatas Latvijai 100 atvēršanas svētki

Ceturtdien, 16.augustā, Latvijas Ārstu biedrības telpās, Rīgā, notika grāmatas Latvijai 100 atvēršanas svētki. Grāmata tapusi divarpus gadu laikā. To veidotāji pabijuši visās Latvijas pilsētās un pagastos, meklējot bildes un stāstus, kas ļautu uzburt vīziju par to, kas ir Latvija savos 100 gados.

Lielveikala Spice grāmatnīcā Jānis Roze īpaša akcijā varēs pielaikot Latvijas rakstnieku citātus(1)

No 14. augusta līdz pat mēneša beigām grāmatnīcā Jānis Roze lielveikala Spice 2. stāvā norisināsies īpaša akcija Introvertā garderobe, kuras laikā apmeklētājiem būs iespēja gan izpildīt aizraujošu testu, gan nofotografēties ar Latvijas dzejnieku un rakstnieku daiļdarbu citātiem uz Baltijas jūras fona, informēja akcijas organizatori no platformas Latvian Literature.

Raiņa un Aspazijas mājā notiks krievu literatūras vakars

31. jūlijā plkst. 19 Raiņa un Aspazijas mājā Rīgā, Baznīcas ielā 30, norisināsies otrais pasākums ciklā Pasaules literatūras vakari, kas būs veltīts krievu literatūrai, informēja Memoriālo muzeju apvienības sabiedrisko attiecību speciālists Kaspars Zalāns.