Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Literatūra

Latvijas Nacionālajā bibliotēkā norisināsies ikgadējie Lielie lasīšanas svētki(1)

Sestdien, 7. martā, no plkst. 12 līdz 15 Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) Ziedoņa zālē norisināsies ikgadējie Lielie lasīšanas svētki – LNB lasīšanas veicināšanas programmas Bērnu, jauniešu un vecāku žūrija 2019 noslēguma un apbalvošanas pasākums. Tajā piedalīsies ap 700 bibliotēku sūtņi – bērni, jaunieši un pieaugušie, kuri ieradīsies Rīgā no visiem Latvijas novadiem. Tās būs simboliskas durvis, caur kurām būs iespēja nokļūt aizvadītā gada populārāko grāmatu pasaulē, ieraudzīt un sveikt autorus, ilustratorus, tulkotājus un izdevējus, kuri rūpējas, lai ikvienam būtu iespēja atrast savu grāmatu.

Apmeklē Latvijas Grāmatu izstādi kopā ar bērniem!(2)

Jau šajā nedēļas nogalē – no 28. februāra līdz 1. martam – Ķīpsalā notiks Latvijas Grāmatu izstāde 2020, kurā īpaši gaidīti mazie apmeklētāji! Līdzās plašajam bērnu grāmatu klāstam būs daudz izglītojošu un aizraujošu pasākumu, informēja izstādes rīkotāji.

Visapkārt grāmatas. Grāmatu izstādē Ķīpsalā atvērs vairāk nekā 50 jaunu grāmatu © DIENA

Šis ir pasākums, kurš principā reklāmu vairs neprasa, tikai nelielu atgādinājumu un konkrētus laikus. Trīs dienas – no 28. februāra līdz 1. martam – Ķīpsalā notiks gada nozīmīgākais grāmatniecības pasākums – Latvijas Grāmatu izstāde 2020. Jauno grāmatu atvēršana, tikšanās ar autoriem, priekšlasījumi, diskusijas un viktorīnas dažādākajiem vecumiem, intelektuālajām gaumēm un lasīšanas paradumiem.

Raiņa un Aspazijas vasarnīcā tiks atklātas divas jaunas izstādes

3. martā plkst. 15 Raiņa un Aspazijas vasarnīcā (Jūrmalā, Jāņa Pliekšāna ielā 5/7) tiks atklātas izstādes Donelaitis un viņa laiks un Negaidīti priekšmeti Raiņa un Aspazijas bibliotēkā. Abas izstādes ļaus ielūkoties Raiņa un Aspazijas personīgajā bibliotēkā glabātajos dārgumos, informēja Memoriālo muzeju apvienības sabiedrisko attiecību speciāliste Zane Grudule.

Andreja Upīša muzejā notiks Vakarlēpju karnevāls

20. februārī plkst. 19 Andreja Upīša memoriālajā muzejā Rīgā Brīvības ielā 38–4 notiks Literārās akadēmijas 2018. gada prozas meistardarbnīcas vadītāja un absolventu lasījumi Vakarlēpju karnevāls, informēja Memoriālo muzeju apvienības sabiedrisko attiecību speciāliste Zane Grudule.

Rīgas portretējumu stāsti jaunā mākslas izdevumā

Noslēdzoties Rīgas Starptautiskās laikmetīgās mākslas biennāles (RIBOCA) starpgadu programmai, tiek laists klajā mākslas izdevums Drīz – veltījums Rīgas centram piegulošajām apkaimēm un ielu mākslai. Grāmata tiks prezentēta 28. februārī Latvijas grāmatu izstādē 2020, kur RIBOCA stendā būs iespējams iepazīties ar grāmatas veidotājiem, informēja biennāles pārstāve Laura Adamoviča.

Ķīpsalā sākas tradicionālā Latvijas Grāmatu izstāde

Trīs dienas - no 28. februāra līdz 1. martam - Ķīpsalā norisināsies Latvijas Grāmatu izstāde 2020. Kā jau katru gadu grāmatu izstādē norisināsies daudzpusīga kultūras programma dažādām gaumēm un vecumiem: būs tikšanās ar rakstniekiem, grāmatu atvēršanas svētki, koncerti, sarunas un diskusijas un, protams, daudz grāmatu, informēja izstādes rīkotāji.

Mūžībā devies dzejnieks Leons Briedis

Naktī uz sestdienu, 1.februāri, pēc grūtas slimības slimnīcā mūžībā aizgājis dzejnieks un atdzejotājs Leons Briedis, informē Latvijas Rakstnieku savienība.

Iznācis Elvīras Blomas dzejas krājums Izdzēstie attēli

Mākslinieku apvienība Orbīta laidusi klajā dzejnieces Elvīras Blomas krājumu Izdzēstie attēli. Grāmatas atklāšana ar autores piedalīšanos notiks 6. februārī plkst. 19.00 grāmatnīcā-bārā Bolderāja Avotu ielā 29, informēja mākslinieku apvienības pārstāvji.

Latvijā viesosies somu dzejniece Heli Lāksonena

Somu dzejniece Heli Lāksonena kopā ar dzejnieku un atdzejotāju Guntaru Godiņu no 29. janvāra līdz 1. februārim ar lasījumiem un stāstījumiem uzstāsies Pāvilostā, Alsungā, Liepājā, Kuldīgā un Rīgā, informēja Ziemeļvalstu Ministru padomes biroja Latvijā pārstāvji.

Telpa, ko paņemt savās rokās. Scenogrāfija, māksla un dzeja – Toma Treiberga un Evijas Pintānes kopdarbā © DIENA

Biezoknis var saistīties ar kaut ko tumšu, bīstamu un neparedzamu. Tam var piekrist. Un jāatzīst, ka šajā krājumā ir noteikta daļa no iepriekš pieminētā. Taču katrā biezoknī ir vieta, caur kuru varam ieraudzīt gaismas parādīšanos. Vai aiziešanu, – saka dzejnieks Toms Treibergs par savu trešo dzejoļu krājumu Biezoknis, kas seko viņa iepriekšējiem darbiem Gaismas apstākļi (2012) un Drudzis (2015).