Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +20 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

Literatūra

Patvērums un vientulība © DIENA(2)

Lugāno, Šveicē, 15. jūnijā tika atklāta jaunā Raiņa un Aspazijas muzeja Kastaņolā ekspozīcija Rainis un Aspazija starp Latviju un Šveici. Oficiālās uzrunas ar svētku noskaņu vairoja Cīrihes latviešu kora Balts un draugu kora Chor Inter Kulture dziedātāji diriģentes Lāsmas Kuplās vadībā un tautas deju kolektīva Ramtai dejotāji Jāņa Vinklera vadībā.

Neizlikties, ka nekas tāds nav noticis © DIENA

Izlasījuši šo grāmatu, esmu pārliecināta, jūs citām acīm paskatīsities uz svešiniekiem tramvajā, darba biedriem, garāmgājējiem. Ja nu viņi pārdzīvojuši ko līdzīgu... Cilvēks spēj izturēt tik daudz.

Ingunas Baueres jaunais romāns Palieku tev uzticams. Juris Neikens(2)

Tikko iznākušā romāna ievadā rakstniece ierakstījusi trīs veltījumus: tēvzemes simtgadei; latviešiem, kuri nepadodas; patriotiem, kuri mīl nevis tāpēc, ka viņiem ko dod, bet tāpēc, lai dāvātu paši. Visi trīs veltījumi ir gandrīz visu Ingunas Baueres līdz šim radīto romānu galvenais uzstādījums, portālam Diena.lv pavēstīja izdevniecības Zvaigzne pārstāvji.

Rakstnieki dosies pārstāvēt Latviju uz Lielbritāniju un ASV

Jūnijā rakstnieki Juris Kronbergs, Krišjānis Zeļģis, Rūta Briede un Jānis Joņevs dosies uz Lielbritāniju un Valts Ernštreits uz ASV, lai prezentētu savas nupat iznākušās grāmatas angļu valodā, kā arī piedalītos diskusijās kopā ar autoriem no Lielbritānijas un citām valstīm. Autoru mobilitāte tiek nodrošināta, pateicoties Latvijas viesu valsts statusam šī gada Londonas grāmatu tirgū, portālu Diena.lv Latvian Literature pārstāvji.

Divu veidu novatorisms © DIENA

Jau sesto reizi pasniegta Ikšķiles novada pašvaldības iedibinātā Dzintara Soduma balva par novatorismu literatūrā. Viena no šī gada laureātēm ir tulkotāja Silvija Brice par vācu rakstnieka Gintera Grasa pēdējās grāmatas Par beidzamību (apgāds Zvaigzne ABC) tulkojumu.