Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Klajā nākusi Ingas Utenas-Loginas e-grāmata Katram sava grāmata galvā

Klajā nākusi Ingas Utenas-Loginas e-grāmata Katram sava grāmata galvā.

Grāmata ir par to, cik daudz apzināmies, kā notikumi, kurus pieredzam kopīgi, veido mūs katru pašu. Cik daudz pamanām, kā veidojas mūsu domas un, tātad, dzīve. Cik daudz atceramies no dzīves.

Tāpēc autore ir skrupulozi sekojusi vienam simboliskam, bet tomēr konkrētam pusgadam 21. gadsimtā, kurā it kā nekas īpašs nenotiek, bet patiesībā notiek tik daudz. Tieši atskatoties ir redzams, kā notikumi un cilvēki, kas varbūt nemaz tieši neattiecās uz pašu, veido šodienu un vēl rītdienu, un mūs pašus. Kā tik konkrēti ietekmē apziņu un personību.

Dzīvē viss notiek slāņu slāņiem vienlaicīgi. Un pa vidu citi cilvēki. Un grāmata ir arī par to, kā saķerē ar citiem cilvēkiem – pazīstamiem un nepazīstamiem - tu topi, mainies uz priekšu. Un tik daudzi cilvēki kaut ko iedod, krustojoties prātā. Nākamās domas pārsvarā. Atziņas. No kurām pašam mainās apziņa. Pusgada laikā cieši cauri prātam var iziet vismaz 500 cilvēki – arī fakts.

Un kā mēs esam saistīti ar esošajiem un bijušajiem cilvēkiem - jo katrs atstāj savu mantojumu, katrs. Grāmatā krustojas arī laicīgās un kultūrvēsturiskās līnijas, priekšstati un īstenība. Un procesi, kurus nepamanām. Grāmata domāta visiem, kuri domā par sevi. Katrs ieraudzīs to, kas tieši viņam svarīgs. Varbūt pat neapjausts.

Viegli, saprotami un šampaniski lasāma grāmata. Pētnieciska, psiholoģiska, analītiska. Tik tiešām - par tēmām, kas tuvas katram.

Tikai e-grāmatas formāts, 870 lpp. Tikai Jāņa Rozes internetveikalā. Teātra biļetes cenā. Var arī teikt, ka četras grāmatas vienā. Tāpēc lasāma arī pa daļām.

E-grāmata 15 sekunžu laikā ir klāt, noglabājama cietajā diskā, tuvāk par to iespējams izlasīt arī FB lapā - Katram sava grāmata galvā.

Autore savulaik ir radījusi nebijušus formātus - muzicējošo ģimeņu kustību Spiets, kas mainīja ģimenes pašvērtību pēc padomju laika, sarakstījusi psiholoģisku grāmatu par laika biedru, kurš daudz nolēmis mūsu dzīvēs - Cilvēks Godmanis (1997) u.c.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja