Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +23 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Literatūra

Latvijas Nacionālajā bibliotēkā notiks Literatūras nakts

Latvijas Nacionālā bibliotēka ir pievienojusies kultūrnotikumam Literatūras nakts/Nuit de la lecture, ko jau ceturto gadu pēc Francijas kultūras ministrijas ierosinājuma atzīmē bibliotēkās un grāmatnīcās daudzviet pasaulē. Sestdien, 18. janvārī, divi Literatūras nakts pasākumi notiks arī LNB. Dalība bez maksas.

FOTO: Latvijas Nacionālajā bibliotēkā atklāta izstāde Dzimtas grāmata

Trešdien, 8. janvārī Latvijas Nacionālajā bibliotēkā (LNB) tika atklāta izstāde Dzimtas grāmata, kurā atspoguļotas 12 Latvijas ģimeņu literārās relikvijas. To vidū atrodami dzimtas pētījumi, nošu grāmata, bērnības atmiņu pieraksti, Latvijas vēsturē zīmīgu cilvēku atmiņas un citas vērtīgas laika liecības. Ceļojošā izstāde veidota lasīšanas veicināšanas projekta Bibliotēka ietvaros un turpmākos mēnešos būs apskatāma arī Liepājas latviešu biedrības namā un Latgales vēstniecībā Gors, informēja projekta Bibliotēka komunikācijas koordinatore Daiga Bitēna.

Pasākumu ciklu Liktenīgā… atklās Helēnai Akuraterei veltīts vakars

Jāņa Akuratera 144. dzimšanas dienā, 13. janvārī, plkst. 18 Jāņa Akuratera muzejs Rīgā, O. Vācieša ielā 6a aicina uz pasākumu Helēna. Noslēpums un plīvurdeja jeb Tu slīdēji pa slidotavu…, informēja Memoriālo muzeju apvienības sabiedrisko attiecību speciāliste Zane Grudule.

Raidījums Literatūre atgriežas ar astoņiem jauniem stāstiem

16. janvārī pie LTV skatītājiem atgriezīsies raidījums Literatūre, kas pirmajā sezonā pierādīja, ka par literatūru ir iespējams runāt saistoši un skatītājus uzrunājoši. Astoņās epizodēs Marta Selecka un Gustavs Terzens ceļos literatūras pasaulē – tiksies ar mūsdienu literātiem un caur tekstiem – arī ar aizgājušo laiku rakstniekiem, kuri atstājuši neizdzēšamas pēdas latviešu literatūras vēsturē, informēja

2019. gads literatūrā. Viss mierīgi © DIENA

Kāds bija 2019. gads kultūrā? KDi autori dalās iespaidos par būtiskākajiem notikumiem un parādībām mūzikā, teātrī, literatūrā, kino, vizuālajā mākslā un arhitektūrā.

Raiņa un Aspazijas mājā Rīgā notiks Kanādas literatūrai veltīts Pasaules literatūras vakars

29. novembrī plkst. 18 Raiņa un Aspazijas mājā Rīgā, Baznīcas ielā 30, turpināsies pasākumu sērija Pasaules literatūras vakari. Šoreiz pasākums tiks veltīts Kanādas literatūras aktualitātēm. Sarunu vadīs jaunās paaudzes dzejniece Krista Anna Belševica, tajā piedalīsies kanādiešu prozaiķe Debora Vilisa un kanādiešu mūziķis, kinoaktieris un dzejnieks Kriss Dimīnors. Pasākums notiks angļu un latviešu valodā, ziņoja muzeja pārstāvji.

Literatūras festivālā Prozas lasījumi šogad viesosies Japānas rakstnieki

Starptautiskā literatūras festivāla Prozas lasījumi 2019 programmā no 3. līdz 8. decembrim šogad īpaša uzmanība veltīta Japānas literatūrai. Festivālā ar lasījumiem piedalīsies pasaulē atzīti mūsdienu prozas autori no Japānas – Ito Ogava, Kjoko Nakadžima un Dans Osano –, kā arī vairāki citi pasākumi mijiedarbosies ar Japānas kultūru, informēja festivāla pārstāvji.

Ojāra Vācieša prēmiju dzejā saņem Arvis Viguls par krājumu Grāmata

Trešdien, 13. novembrī, tieši dzejnieka Ojāra Vācieša 86. dzimšanas dienā, Carnikavas novada pašvaldība 17. reizi pasniedza Ojāra Vācieša literāro prēmiju dzejā. Par prēmijas laureātu šogad kļuva dzejnieks Arvis Viguls, kurš naudas balvu – 1000 eiro – saņem par krājumu Grāmata, ko izdevis apgāds Orbīta, informēja Carnikavas novada domes pārstāve Ilze Cerbule.