Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

Literatūra

Atvērts jauns literatūras nozarei veltīts vortāls literatura.lv(3)

Latvijas Universitātes (LU) Literatūras, folkloras un mākslas institūta pētnieki ar Valsts Kultūrkapitāla fonda atbalstu radījuši literatūrai veltītu vortālu literatura.lv - virtuālu resursu, kas apvieno gan aktuālās ziņas, grāmatu jaunumus un informāciju par pasākumiem, gan apjomīgu literatūras darbinieku datubāzi, informēja LU Literatūras, folkloras un mākslas institūta pārstāve Madara Eversone.

Rīgā norisinās starptautiska prozas tulkošanas darbnīca

No 4. līdz 8. decembrim festivāla Prozas lasījumi ietvaros Rīgā jau otro reizi notiks starptautiska prozas tulkošanas darbnīca, kurā piedalīsies astoņi literārie tulkotāji no Lielbritānijas, ASV un Kanādas. Darbnīcas laikā tulkotāji pilnveidos savas tulkošanas prasmes no latviešu uz angļu valodu, kā arī apgūs iemaņas, kā efektīvi uzrunāt ārvalstu izdevējus Latvijas autoru darbu publicēšanai, portālu Diena.lv informēja festivāla pārstāvji.

Restorānos varēs nogaršot Latvijas autoru sarakstītus ēdienus(1)

Vakar, 28. novembrī, 3 pavāru restorānā Tam labam būs augt ar rakstnieces Noras Ikstenas stāsta receptes Meža vakte pagatavošanu eksporta platforma Latvian Literature atklāja #iamintrovert kampaņas jaunumu – restorānu akciju Introvertās pusdienas, kuras ietvaros līdz pat Londonas grāmatu tirgum dažādos Rīgas un citu Latvijas pilsētu restorānos, kafejnīcās un bāros ikvienam būs iespēja nogaršot pēc Latvijas rakstnieku stāstu receptēm tapušus ēdienus un dzērienus.

Rada i dzirnas, i vēju © DIENA

Viņš lasīja un smējās savus Bisenieka smieklus, nevienu netrenkāja, nevienam nelika justies maziņam, pats būdams liels, – tikai gavilēja mums savas vārsmas.

Mežs aug, lapsas ēna slīd © DIENA

"Neviena izdevniecība to negribēja," atceras tulkotājs Dens Dimiņš, kura iniciatīvai un neatlaidībai skarbi skaisto prozu Skugabaldrs. Ēnu lapsa novadīt līdz lasītājam latviešu valodā atsaucās izdevniecība Mansards.

Bikibuku paaudze © DIENA

Piecos gados piedzimis 101 Bikibuks. Tie stāv pītos grozos, kurpju kastēs, Eižena trīs plauktos un visur, kur vien tādas mazas grāmatiņas var iegrozīties

Nora Ikstena būs viena no Londonas grāmatu tirgus Dienas autoriem

No 11. līdz 15. oktobrim Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra (LIAA) sadarbībā ar eksporta platformu Latvian Literature un Latvijas Grāmatizdevēju asociāciju (LGA) nodrošina un organizē Latvijas dalību starptautiskajā izstādē Frankfurt Book Fair 2017, kur līdztekus nacionālā literatūras un grāmatniecības stenda darbībai norisinās dažādi ar latviešu literatūras eksporta attīstību saistīti pasākumi. Pirmās dienas izskaņā Frankfurtē izziņoti Baltijas valstu Dienas autori (Authors of the Day), kuriem Londonas grāmatu tirgū 2018. gadā tiks pievērsta īpaša uzmanība – starp tiem arī latviešu rakstniece Nora Ikstena, informēja Latvian Literature pārstāve Anete Konste.

Atklāta pieteikšanās Latvijas Literatūras gada balvai

Starptautiskā Rakstnieku un tulkotāju māja sadarbībā ar Latvijas Rakstnieku savienību (LRS) aicina pieteikt 2017.gadā izdotus autordarbus Latvijas Literatūras gada balvai, aģentūru LETA informēja Kultūras ministrijas sabiedrisko attiecību speciāliste Iveta Bērziņa-Bebriša.