Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

SSE Riga absolventi studentu stipendijām saziedojuši gandrīz 80 000 eiro

24 Baltijas valstu studentiem - 18 jauniešiem no Latvijas, 3 no Lietuvas un 3 no Igaunijas šogad SSE Riga (Stockholm School of Economics in Riga) mācības uzsāks par skolas absolventu ziedojumiem, kuri šogad sasniedz 80 000 latu.

SSE Riga absolventi ziedojumus stipendijām piešķir jau ceturto gadu, lai atbalstītu pirmā kursa studentus no mazturīgām ģimenēm, turklāt salīdzinājumā ar pagājušo gadu summa pieaugusi par 30%. "SSE Riga absolventu aktivitāte pēdējo četru gadu laikā ir ievērojami palielinājusies. Ja pirmajā gadā stipendiju atbalstam no absolventiem tika savākti 4 tūkstoši eiro, tad šogad mums kopā ir izdevies saziedot 20 reizes lielāku summu - gandrīz 80 tūkstošus eiro," stāsta SSE Riga Absolventu asociācijas prezidents un SSE Riga padomes loceklis Raimonds Kulbergs.

Vienas stipendijas apmērs ir 3500 EUR vai 1750 EUR, kas attiecīgi sedz viena gada studiju maksu 100% vai 50% apmērā. Stipendijas pirmkursniekiem tiek piešķirtas, pamatojoties uz studentu finansiālajām vajadzībām, akadēmisko potenciālu un motivāciju. Stipendijas ieguvējus noteica SSE Riga absolventi, tiekoties ar visiem potenciālajiem kandidātiem klātienē un intervējot viņus.

Starp aktīvākajiem skolas patriotiem un dāsnākajiem ziedotājiem minami tādi skolas absolventi kā Māris Simanovičs, Eko Investors un Latvijas zaļais punkts valdes priekšsēdētājs, Andris Lauciņš, Ernst & Young Baltics partneris un padomdevējs Centrālajā un Dienvidaustrumu Eiropas reģionā, Ivo Lūka Indāns, Nordic Food rīkotājdirektors, kā arī Jānis Spoģis, Tele2 komercdirektors. SSE Riga Absolventu asociācijā šobrīd ir gandrīz 1600 biedru, vidējais absolventu ziedojums šogad mērāms 50 eiro vērtībā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Liela loma ir izglītībai

Lai gan Latvijas jaunuzņēmumu ekosistēma vēl ir salīdzinoši neliela un tikai attīstās, kopumā tā aug pareizajā virzienā. Jau patlaban ir vairāki veiksmes stāsti, kad biznesa sācēji izauguši par lie...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses