Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +22 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Latvijā septembrī straujākais rūpniecības apjoma pieaugums ES

Rūpniecības apjoms Latvijā šā gada septembrī, salīdzinot ar pagājušā gada attiecīgo mēnesi, palielinājās par 9,6%, kas ir straujākais pieaugums no visām Eiropas Savienības (ES) dalībvalstīm, teikts ES statistikas biroja Eurostat jaunākajā ziņojumā.

Aiz Latvijas straujākais ražošanas apjoma pieaugums reģistrēts Lietuvā - par 8,3% un Polijā - par 7,9%. Savukārt lielākais rūpniecības samazinājums fiksēts Itālijā - par 2,7%, Grieķijā - par 2,3% un Dānijā - par 2,2%. Igaunijā rūpniecības apjoms gada laikā palielinājās par 5,5%. Tikmēr gan visās 27 ES valstīs, gan eirozonas valstīs rūpniecības apjoms septembrī palielinājās par 2,2%.

No visām dalībvalstīm, par kurām pieejama informācija, rūpniecības apjoms gada laikā pieauga 14 valstīs, bet samazinājās astoņās. Tajā pat laikā salīdzinājumā ar augustu rūpnieciskā ražošana ES septembrī samazinājās par 1,3%, bet eirozonā - par 2%.

Mēneša salīdzinājumā rūpniecības apjoms palielinājās desmit dalībvalstīs, samazinājās vienpadsmit un nemainījās Lielbritānijā. Straujākā izaugsme mēneša laikā fiksēta Slovākijā - par 3,2%, Polijā un Zviedrijā - par 1,9%, kā arī Slovēnijā - par 1,5%. Tajā pat laikā lielākais samazinājums reģistrēts Igaunijā - par 10,9%, Portugālē - par 5,8% un Itālijā - par 4,8%. Rūpniecības apjoms Latvijā septembrī mēneša salīdzinājumā pieauga par 1,2%, bet Lietuvā samazinājās par 1%.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses