Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā 0 °C
Apmācies
Svētdiena, 24. novembris
Velta, Velda

Rudens dārgakmeņi

«Vienmēr esmu centies izmantot sezonas produktus, kad to garša un īpašības ir vislabākās un ēdienam piešķir pārsteidzošas un patīkamas nianses,» saka restorāna Neiburgs šefpavārs Tomass Godiņš. Viņš atzīst, ka pašlaik restorāna ēdienkartē topā ir brūklenes un dzērvenes, jo rudens ogas dzērvenes un brūklenes smaržo pēc meža un purva, ir bagāta vitamīnu krātuve un kalpo arī kā latviešu dabiskās antibiotikas. Ja tās ik dienas cītīgi ēd, organisms ir pasargāts no slimībām. Tomass Godiņš ieteic savas receptes.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Grilēts Lapzemes siers ar brūkleņu un ingvera žel

2 personām vajadzēs: 120 g Lapzemes siera, 100 g brūkleņu, 50 g cukura, 10 g ingvera, 150 g mandarīnu, 10 g piparmētru, 15 g želatīna
Brūklenes ar cukuru uzvāra, izberž caur sietu. Želatīnu uzbriedina un iemaisa karstajā mērcē, ielej formiņā, kad atdziest, liek ledusskapī.
Mandarīniem izgriež filejas. Smalki sakapā piparmētras, samaisa. Lapzemes sieru sagriež un uz karstas grilpannas apcep. Visu kārto uz šķīvja.

Bez nosaukuma

2 personām vajadzēs: 2 pīles kājas, 400 g pīles tauku, lauru lapu, 100 g pastinaka, 10 g rozmarīna, 70 g brūkleņu, 70 g dzērveņu, 60 g apelsīna, 70 g bumbieru, 30 g smiltsērkšķu, 50 g cukura, 40 g gaišā balzametiķa, 100 g sarkanvīna, 40 g lielogu dzērveņu, sāli un smaržīgos piparus pēc garšas
Pīles kājai uzkaisa sāli un piparus, liek izkausētos pīļu taukos, pievieno rozmarīnu, smaržīgos piparus, lauru lapu un uz ļoti lēnas uguns vāra 5 stundas, kamēr gaļa mīksta.
Pastinaku nomizo, sagriež ripās, uzlej ūdeni, pieliek sāli un vāra, kamēr mīksts, sablenderē.
Visus augļus sagriež kubiņos, liek katlā, pieliek dzērvenes un brūklenes, pusi cukura, gaišo balzamiko etiķi un vāra, kamēr šķidrums iztvaikojis un cukurs karamelizējies.
Sarkanvīnam pieber atlikušo cukuru, lielogu dzērvenes un vāra, kamēr šķidrums samazinājies uz pusi, sablenderē, izberž caur sietu.
Kārto uz šķīvja pīles kāju, pastinaka biezeni, brūkleņu un dzērveņu čatniju un lielogu dzērveņu un sarkanvīna mērci.

Bez nosaukuma

Pīles kāja ar pastinaka biezeni, brūkleņu un dzērveņu čatniju

2 personām vajadzēs: 120 g biezpiena, 2 olas, 40 g rīvmaizes, 30 g miltu, 40 g izlobītu pistāciju, 20 g pūdercukura, 60 g cukura, 10 g kanēļa, 1/4 laima miziņas, 100 g dzērveņu, dekorācijai - 40 g vietējo aveņu, 60 g apelsīna sulas, 1 l eļļas fritēšanai (cepšanai lielā karstumā)

Biezpienu sajauc ar pusi cukura, sakapātu laima miziņu, kanēli, olām, miltiem, pusi rīvmaizes. Visu rūpīgi samaisa un veido bumbiņas.
Atlikušo rīvmaizi sajauc ar sakapātām pistācijām un apviļā tajā biezpiena bumbiņas. Fritē sakarsētā eļļā, kamēr pončiki kļūst gaiši brūni.
Mērcei dzērvenes samaisa ar atlikušo cukuru, pievieno apelsīna sulu un novāra līdz pusei. Izberž caur sietu.
Pončikus kārto uz šķīvja, pārlej ar mērci, pārkaisa ar pūdercukuru un dekorē ar vietējām avenēm un dzērvenēm.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?