Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Nepaveiksies

Reāli paveicās, – sadzirdēju frāzi mūsu pludmales volejbolistu Edgara Toča un Mārtiņa Pļaviņa sarunā pēc uzvaras ceturtdaļfinālā pār Brazīlijas duetu Alisonu Seruti (2016. gada olim­pisko spēļu čempionu) un Alvaru Filju 4. augusta rītā. Šķiet, ka teiktais attiecās uz atsevišķu spēles epizodi, nevis uz visu spēli. Kuru vainagoja sportista ar lielo burtu Alisona Seruti atzīšanās izšķirošajā punktā, ka viņš ir skāris bumbu. (Ak, kaut vairāk šādu atzīšanos būtu futbolā vai basketbolā, kuru gan vēl vairāk degradē tāda parādība kā sportistu naturalizācija valstu izlasēs – tās dēļ nevaru ņemt nopietni, piemē­ram, Slovēnijas uzvaras, ieskaitot uzvaru pār Latviju Eiropas čempionātā).

Taču sportā nepaveikšanās nav traģēdija, sports ir tikai spēle. Arī filmās varonis pēc bojāejas pieceļas un dodas pēc honorāra. Tikmēr reālajā dzīvē, tajā, kurā ir arī karš, kuru aizstāt, diemžēl nesekmīgi, ir mēģinājis sports, nepaveikšanās cena ir dzīvība. 3. augustā vienā no Kijevas nomales parkiem tika atrasts pakārts 26 gadus vecais Baltkrievijas pilsonis Vitālijs Šišovs, nevalstiskās organizācijas Baltkrievu nams Ukrainā vadītājs, organizācijas, kas sniedz palīdzību baltkrieviem, kuri aizbēguši no represijām savā valstī. No rīta viņš bija devies skriet, lai gan zinājis, ka pēdējā laikā tiek izsekots, bet acīmredzot domājis, ka paveiksies. Karu, kurā tavi pretinieki ir diktatorvalstu specdienes­ti, vienam nav iespējams ne uzvarēt, ne no šā kara izstāties citādi, kā tikai tā, ka nepaveicas.

Šīs SestDienas, 6.augusta – 12.augusta numurā lasiet:

SestDienas SALONS. Poikāna sprāgusī daba. Mākslinieks Ivars Poikāns par politiskā killera laiku, sievietēm biksēs un ermitāžu publiskajā pirtī.

PASAULĒ. Austrumeiropas neliberālais pagrieziens. Uzreiz vairākas bijušās sociālisma nometnes un PSRS valstis uzskatāmi demonstrē, ka to iedzīvotāju vairākumam nešķiet pieņemamas daudzas pārmēru liberālas tā saucamās Eiropas vērtības. Šai tendencei vēršoties plašumā, pastāv ticama iespēja, ka vairākas reģiona valstis var izstāties no liberālo demokrātiju rindām un pievienoties neliberālo demokrātiju sarakstam.

SPORTS. Uz olimpiskā āķa jāliek ēsma. Latvijas 3x3 basketbola komanda ar iegūtajām zelta medaļām Tokijā saviļņoja līdzjutējus un iedvesmoja panākumiem citus olimpiešus. Viņu piemērs ir pamācošs, taču atklāts ir jautājums – vai turpinājums sekos?

TĒMA. Kad dziedātājs ir tikai starpnieks. Imanta Kalniņa acīs vienmēr nolasāms smaids par visu apkārt notiekošo, jo viņš stāv tam visam pāri un spēj pieņemt, ka ne visi cilvēki zina to, ko zina viņš. Un ar dzirdes maņām tas uztverams arī viņa mūzikā, tāpēc tā uzrunā visas paaudzes. Komponista 80. jubilejas gadā viņa dziesmas jau runā vairāk par viņu pašu, un nu vairs nav šaubu, ka tās skanēs vēl ilgi.

CEĻOJUMS. Garšīgo Kurzemi meklējot. Kad visā Latvijā jau kuro nedēļu temperatūra nenokrītas zem 30 grādiem, ziņas, ka Kurzemē, kad uz turieni dosimies, pa dienu būs tikai 23–25 grādi, uztveram ar lielu prieku. Pat ja līs, tas nekas! Galu galā, kas var būt labāks par siltu lietu vasarā? Ja nu vienīgi kaut kas garšīgs! Un šoreiz dodamies uz Kurzemi baudīt garšas Mājas kafejnīcās , klāt paķerot arī kaut ko skaistu un iepriekš neredzētu no dabas.

Kā arī ŠONEDĒĻ, ZVAIGŽŅOTĀ NEDĒĻA, KULTŪRIZKLAIDES DEVA, SestDienas VAKARIŅAS, KINO, ZIRNIS ĒD, IZPĒTĪTS, MĪKLA, HOROSKOPI, SMALKĀS APRINDAS un ANEKDOTES.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

Žurnāla "SestDiena" publikācijas

Vairāk Žurnāla "SestDiena" publikācijas


Aktuāli

Miljoni, ērgļi un svētki

Šogad krāsosiet, slēpsiet, meklēsiet vai ripināsiet? Lai gan olu rādīšana jau labu laiku politiski folklorizējusies, svētku noskaņa ir tepat līdzās, gribas smaidīt un aicināt pavasari beidzo...

Šonedēļ SestDienā

Vairāk Šonedēļ SestDienā


SestDienas salons

Vairāk SestDienas salons


Pasaule

Vairāk Pasaule


Politika

Vairāk Politika


Tēma

Vairāk Tēma


Pieredze

Vairāk Pieredze


In memoriam

Vairāk In memoriam


Tuvplānā

Vairāk Tuvplānā


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


Latvijai vajag

Vairāk Latvijai vajag


SestDienas receptes

Vairāk SestDienas receptes


Dienasgrāmata

Vairāk Dienasgrāmata