Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Nestabilitātes triumfa gads?

Krāsu sistematizēšanas uzņēmuma Pantone eksperti par 2019. gada krāsu ir pasludinājuši rozīgi oranžo koraļļu krāsu, jo tā «simbolizē cilvēku vajadzību pēc optimisma un vēlmi priecāties». Turpretī globālo politisko un ekonomisko procesu vērotāju prognozes par to, kāds varētu izvērsties šis gads, ir iekrāsotas drūmākos toņos. Atslēgvārdi, kas dominē dažādos apskatos par 2019. gadu pasaulē, ir Brexit, Donalds Tramps, populisms, tirdzniecības kari un nestabilitāte. Savukārt pasaules gala gaidītāji apgalvo, ka šis nu reiz būs gads, kad mēs pieredzēsim pastardienu, jo Zemē ietriekšoties milzu asteroīds. Par laimi, ASV Nacionālās aeronautikas un kosmosa administrācijas zinātnieki to kategoriski noraida.

Top komentāri

skats no malas
s
Britiem ir lielākie iebildumi pret brīvo darbaspēka kustību un pret Eiropas tiesu. Ekonomiski briti būtu gatavi sadarboties ar ES. Bet tā kā ES negrib "tikai ekonomisko sadarbību", bet grib par katru cenu uzspiest gan savu tiesu, gan viena vai otra veida brīvo kustību (ja ne ar visu Lielbritāniju, tad vismaz ar Ziemeļīriju), tad nekas labs tur nevar sanākt. ES līderi ir nepieskaitāmi.
skats no malas
s
Ja jaunais Eiropas parlaments nespēs ievēlēt EK vadītāju, tad tā jau būs pirmā Eiropas tautu uzvara. Varēs likvidēt EK un pašu Eiropas parlamentu kā tādus, pilnīgi pietiks ar dalībvalstu vadītāju padomi.
viesis
v
Jancīgi, ka, runājot par Brexit, visi šie pašpasludinātie "demokrāti un liberāļi", iesaka Britu valdībai NEPILDĪT DEMOKRĀTISKI PIEŅEMTU TAUTAS LĒMUMU...… gluži vienkārši- demokrātija ir laba tikai tikmēr, kamēr viss notiek tā kā mēs gribam, ja ne, tad viņa jāaizliedz. Starp citu- tieši šī valdošā rietumu divkosība visdrīzāk ir viens no tā saukto "populistu" popularitātes cēloņiem. Pie varas esošie "demokrāti un liberāļi" jūtas kā mazi ķeizariņi, kas visu var diktēt, un kuriem nospļauties par savādāk domājošajiem, un skaidrs, ka šāda politika, ja tā nepārstāv vairākuma intereses, ātrāk vai vēlāk radīs pretdarbību. Pagaidām pie varas esošie turas uz masīvu smadzeņu skalošanu PSRS stilā, bet PSRS liktenis labi parāda, ka tas nelīdz, ja politika netiek veidota vairākuma interesēm atbilstoši.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

Žurnāla "SestDiena" publikācijas

Vairāk Žurnāla "SestDiena" publikācijas


Aktuāli

Miljoni, ērgļi un svētki

Šogad krāsosiet, slēpsiet, meklēsiet vai ripināsiet? Lai gan olu rādīšana jau labu laiku politiski folklorizējusies, svētku noskaņa ir tepat līdzās, gribas smaidīt un aicināt pavasari beidzo...

Šonedēļ SestDienā

Vairāk Šonedēļ SestDienā


SestDienas salons

Vairāk SestDienas salons


Pasaule

Vairāk Pasaule


Politika

Vairāk Politika


Tēma

Vairāk Tēma


Pieredze

Vairāk Pieredze


In memoriam

Vairāk In memoriam


Tuvplānā

Vairāk Tuvplānā


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


Latvijai vajag

Vairāk Latvijai vajag


SestDienas receptes

Vairāk SestDienas receptes


Dienasgrāmata

Vairāk Dienasgrāmata