Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

No pludmales līdz buduāram

Zīmols M–Couture tikai pirms gada debitēja Rīgas modes nedēļā un jau ieguva Latvijas Modes un Stila balvu kā labākā debija. Šogad dizainere Jūlija Sardikova nākamajai sezonai radījusi dzīvespriecīgu, māksliniecisku un stilistiski nevainojamu kolekciju Pēc lietus. Tajā dominē franču šarms ar impresionistu gleznu reprodukciju apdrukām uz dažādiem audumiem, virtuozām ādas un gaisīgu zīda auduma kombinācijām un "garšīgiem" krāsu salikumiem.  
Riga Fashion Week pagājušā nedēļā vairāk nekā divdesmit pašmāju un ārzemju dizaineru prezentēja 2015.gada pavasara/vasaras apģērbu kolekcijas. Ko vilksim mugurā nākamgad, un vai Latvijas modes dzīvē jūtamas svaigas vēsmas? Sestdiena ieskatās Rīgas modes nedēļas aizkulisēs 

Savukārt zīmola Sin on the Beach dizainere Anna Kustikova iemantojusi atpazīstamību ar oriģināli apdrukātiem retro stila peldkostīmiem. Nākamās sezonas pludmales hiti būs peldkostīmu modeļi par tēmu — krāšņs Paradīzes dārzs un stāsti par Ādama un Ievas izraidīšanu un viņu pirmo grēku. Ziedu un dzīvnieku apdrukas, aplikācijas un izšuvumi, bagātīgas kolāžas un simboliskas vīģes lapas — tas viss atspoguļojas jaunajā kolekcijā, kur ierasto peldkostīmu sortimentu papildina arī gaisīgi naktstērpi.  

Savukārt viena no Latvijā zināmākajām un ārpus Latvijas atzītajām dizainerēm Katya Katya Shehurina izceļas ar nesajaucamu un sievišķīgi romantisku stilu, kurā dominē lakoniskas un rafinēti izsmalcinātas kleitas no smalkām mežģīnēm. Gaisīgās vakarkleitas maigās krāsu gammās šķiet ārpus laika un modes tendenču noilguma. Dizainere savu pirmo veikalu pirms četriem gadiem atvēra Londonā, bet šomēnes līdzās darba studijai Rūpniecības ielā atklājusi arī elegantu pašmāju veikalu–šovrūmu.  

Bet viena no gaidītākajām un apmeklētākajām skatēm modes nedēļā — talantīgās dizaineres Ineses Ozolas radītā zīmola Amoralle jutekliskie buduāra tērpi, kas pārvēršas grēcīgi skaistās vakarkleitās. Jaunā apakšveļas un naktstērpu kolekcija Cabaret atgādina Botičelli gleznas ar purpurkrāsas samta un pūderkrāsas zīda drapējumiem, ko papildina strausa un baltā pāva spalvas, kā arī Swarovski kristālu izšuvumi. Pavedinoša veļa, zeķes, zīda halāti un bodiji — ar rokām darināti luksusa tērpi no šīs kolekcijas būs skatāmi arī decembrī režisora Viktora Runtuļa Cabaret jaunajā izrādē La Luna koncertzālē Palladium. 

Visu modes pazinējas Daces Vaivaras rakstu par to, uz ko varam cerēt Latvijas modes pasaulē, lasiet žurnāla Sestdiena 7.-13. novembra numurā

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

Žurnāla "SestDiena" publikācijas

Vairāk Žurnāla "SestDiena" publikācijas


Aktuāli

Zaļais dvēseļu dārzs

Šogad savu atdzimšanu piedzīvos vēl viena no Rīgas Lielo kapu kapličām, bet rindā gaida jau nākamās.

Šonedēļ SestDienā

Vairāk Šonedēļ SestDienā


SestDienas salons

Vairāk SestDienas salons


Pasaule

Vairāk Pasaule


Politika

Vairāk Politika


Tēma

Vairāk Tēma


Pieredze

Vairāk Pieredze


In memoriam

Vairāk In memoriam


Tuvplānā

Vairāk Tuvplānā


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


Latvijai vajag

Vairāk Latvijai vajag


SestDienas receptes

Vairāk SestDienas receptes


Dienasgrāmata

Vairāk Dienasgrāmata