Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Iespēja neklusēt par labestību un atbalstu

Jau šobrīd un līdz pat oktobra beigām laikraksts Diena un telekompānija TV3 aicina izvirzīt pretendentus balvai Latvijas lepnums 2012. Cilvēki, kas pelnījuši Latvijas lepnuma balvu, meklējami tepat līdzās - viņu vidū var būt nesavtīgs pedagogs, gādīgi audžuvecāki vai jaunietis, kas nevilcinoties glābis nelaimē iekļuvušo.

Turklāt būtiski Latvijas lepnuma balvas - simboliskās Zelta ābeles - piešķiršanas kritēriji ir altruisms un garīgais spēks pārvarēt grūtības.Latvijas Ielu vingrošanas sporta biedrības vadītājs Māris Šlēziņš, kurš 2011. gadā saņēma Latvijas lepnuma balvu nominācijā Jauniešu iedvesmotājs, saka, ka balva devusi gandarījuma izjūtu, pierādot, ka viņa veikums apkārtējiem ir vajadzīgs. «Braukājot pa Latviju, esmu sastapis ļoti daudzus cilvēkus, kuri velta savu brīvo laiku un enerģiju, lai padarītu kvalitatīvāku dzīvi citiem, bet par šo cilvēku nesavtīgajiem centieniem zina tikai nedaudzi,» stāsta Māris, aicinot katru cilvēku virzīt Latvijas lepnuma balvai tos savus paziņas, kas aizrautīgi pūlas citu labā.Izvirziet Latvijas lepnumam cilvēkus, kuri ilgu laiku sistemātiski un brīvprātīgi apliecinājuši nesavtību - mudina arī Līgatnes dabas taku zvērkope Velga Vītola, kura 2011. gadā kļuva par Latvijas lepnumu nominācijā Labā sirds. "Negribu teikt, ka Latvijas lepnums nevar būt cilvēks, kurš, ātri un nevilcinoties rīkojoties, izglābis kādam dzīvību, bet arī dienu no dienas apliecinātu labestību noteikti nevajadzētu piemirst," domā V. Vītola.Latvijas lepnuma balvai jāiesaka cilvēki, kuri rūpējas par tiem, kam klājas grūti, bet par savu sniegto atbalstu neko neprasa pretī, iesaka pagājušā gada balvas saņēmējs nominācijā Caur ērkšķiem uz zvaigznēm Oļegs Zubkovs. "Palīdzot citam cilvēkam, nekad nevari būt drošs, vai rezultāts būs tāds, kā gaidi. Ziedošanās - tas vienmēr ir risks, un tāpēc tieši tie cilvēki, kuri riskē ziedoties, ir Latvijas lepnums," uzsver Oļegs.

Jau devīto gadu laikraksts Diena un telekompānija TV3, piedaloties draugiem.lv, organizē akciju Latvijas lepnums, kurā no augusta līdz oktobra beigām aicina rakstīt vēstules un pastāstīt par cilvēkiem, ar kuriem lepojamies.

Piesakiet savu kandidātu akcijai Latvijas Lepnums 2012, sūtot vēstules uz [email protected] vai pa pastu Mūkusalas 15, Rīga, LV-1004. Pieteikuma anketas iespējams aizpildīt arī portālos - www.diena.lv  -http://www.diena.lv/dienas-projekti/latvijas-lepnums www.tv3.lv un www.draugiem.lv/latvijaslepnums

Pēc vēstuļu saņemšanas akcijas Latvijas lepnums organizētāji apkopos informāciju par visiem apbalvošanai izvirzītajiem, bet rakstus par spožākajām personībām gaidiet laikrakstā Diena. 


Jau piecpadsmito gadu laikraksts Diena un TV3 rīko akciju Latvijas lepnums. Vairāk par tās norisi lasi akcijai veltītajā sadaļā

 

 

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli



2017. gada stāsti

Vairāk 2017. gada stāsti


2016. gada stāsti

Vairāk 2016. gada stāsti


2015. gada stāsti

Vairāk 2015. gada stāsti


2014. gada stāsti

Vairāk 2014. gada stāsti


2013. gada stāsti

Vairāk 2013. gada stāsti


2012. gada stāsti

Vairāk 2012. gada stāsti


2011. gada stāsti

Vairāk 2011. gada stāsti


Jaunumi

Vairāk Jaunumi