Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Zirgu pastā notiks režisora Linarda Āboltiņa iestudējuma Asinsbrāļi pirmizrāde

Festivālā Patriarha rudens teātra mājā Zirgu pasts 3. oktobrī plkst. 13 pirmizrādi piedzīvos jaunā režisora Linarda Āboltiņa izrāde Asinsbrāļi, kas veidota, absolvējot Latvijas Kultūras akadēmijas Audiovizuālās un skatuves mākslas maģistrantūru teātra režijas specialitātē, informēja izrādes veidotāji.

Izrāde Asinsbrāļi ir veidota pēc mūsdienu lietuviešu dzejnieces un dramaturģes Gabrieles Labanauskaites lugas Sarkanās kurpju šņores motīviem, kuru no lietuviešu valodas tulkojusi Rasa Bugavičute-Pēce. Tas ir stāsts par sadursmēm starp nabadzību, emigrāciju, dzimtes stereotipiem, sociālajiem medijiem, nacionālo identitāti. Vai dažādas sociālo, psiholoģisko, seksuālo un politisko ideju pasaules spēj līdzās pastāvēt?

Režisors Linards Āboltiņš par iestudējumu saka: "Lai gan dzīvojam demokrātijā, ne vienmēr tā saistās ar uzskatu, izvēļu un darbību brīvību. Šī nespēja būt brīvam un vēlme piederēt kādai kopienai manā pieredzē reducējama uz izmisīgu vēlmi nebūt vientuļam cilvēkam ar pašpietiekamības trūkumu. Pašpietiekamības trūkums nereti mūs noved pie radikālām un bīstamām izvēlēm, gluži kā tas norisinās izrādē Asinsbrāļi. Izrādes sociālpolitiskie temati tiks apspēlēti, balansējot starp nopietnu politisko retoriku un absolūtu ironiju par mūsdienu ideju pasauli.

Stāsta centrā ir divi brāļi Jans un Jozefs. Jans grasās doties uz Sanfrancisko pie internetā iepazīta puiša Kaja, kamēr otrs pārdzīvo šķiršanos no mīļotās sievietes Marijas un sāk iesaistīties nacistiskā grupējumā, kuru vada tās despotiskais līderis Ado ar savu ekscentrisko dzīvesbiedri Antoņinu. Abi brāļi nonāk ne īstajā laikā un ne īstajā vietā."

Izrādes radošā komanda: Linards Āboltiņš (režija un skatuves versija), Ilva Centere, Kaspars Zāle, Laura Atelsone, Roberts Dauburs, Māris Skrodis, Aiva Birbele (aktieri), Elīna Semane (izrādes māksliniece), Evija Ābrama, Artūrs Liepiņš (mūzika), Dainis Sumišķis (gaismas), Karīna Zeļonka, Ieva Niedre, Ilga Vālodze Ābele (līdzproducentes).

 

Biļetes pieejamas šeit

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja