Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Skonto Prefab iegādājas jaudīgu ražošanas iekārtu

Skonto Group uzņēmums Skonto Prefab ir iegādājies un savā ražotnē Rīgā uzstādījis šobrīd Baltijā modernāko un apjomīgāko iekārtu dzelzsbetona sienu ražošanai — Battery Mold, kas ir vertikālo vienslāņa dzelzsbetona sienu ražošanas kasetes. Iekārta palielinās optimālo ražošanas jaudu sienu cehā par 35 % un dos iespēju ražot vairāk nekā 10 000 kvadrātmetru dzelzsbetona sienu paneļu mēnesī, portālu Diena.lv informēja Skonto Group pārstāvji.

Pateicoties jaunās iekārtas uzstādīšanai, uzņēmumā tiks radītas papildu 30 darba vietas, un Skonto Prefab spēs palielināt uzņēmuma sniegto būvniecības pakalpojumu apgrozījumu par sešiem miljoniem eiro.

Jaunā iekārta, ar to saistītie mehānismi un uzstādīšana izmaksājusi gandrīz miljonu eiro, taču kopējās investīcijas ražotnē un uzņēmumā 2017. gadā sasniegs 1,3 miljonus eiro. Pilnībā apgūstot iekārtu, arī 2018. gadā tiks turpinātas investīcijas ražotnē un iekārtās, lai modernizētu un paplašinātu rūpnīcu.

"2016. gada nogalē tika pieņemts lēmums veikt apjomīgākas investīcijas un būtiski kāpināt ražošanas jaudu lielajam tirgus pieprasījumam, kas ir saistīts gan ar celtniecības industrijas attīstību Skandināvijā, gan ar pastiprinātu jaunu klientu piesaisti esošajos un citos eksporta tirgos. Mums ir izdevies piesaistīt stabilus ilgtermiņa sadarbības partnerus un nostiprināt savas pozīcijas Skandināvijas reģiona būvniecības tirgū," norāda Skonto Prefab izpilddirektors un valdes loceklis Mārtiņš Ķeņģis.

Līdz ar jaunās iekārtas darbības uzsākšanu Skonto Prefab ne tikai ražos vairāk un efektīvāk, bet arī piedāvās klientiem vienslāņa sienas ar veidņu virsmu abām pusēm. "Šīs iekārtas saražotā produkcija pamatā tiks eksportēta uz Zviedriju, jo jau tagad esam izpārdevuši 2017. gada un lielā mērā arī 2018. gada jaudas," skaidro Ķeņģis.

Uzņēmums plāno papildināt esošo dzelzsbetona un metāla konstrukciju būvniecības pakalpojumu eksportu ar integrētiem dzelzsbetona un krustām līmētu masīvkoka (CLT — cross laminated timber) paneļu risinājumiem, kā arī attīstīt modulāro būvniecību, proti, piedāvās klientiem dažādus Skonto Group uzņēmumu pakalpojumus (dzelzsbetons, fasādes, CLT, moduļi) integrētos risinājumos. Kopējai Skonto Prefab ražotnes attīstībai ir jau paredzētas ieceres, kā paplašināt esošās ražošanas ēkas un modernizēt iekārtas un biznesa procesus ar inovatīviem risinājumiem.

2016. gadā Skonto Prefab realizēja vienu no lielākajiem projektiem uzņēmuma vēsturē — Trubaduren — trīs daudzstāvu daudzdzīvokļu māju kompleksu Stokholmas apkārtnē ar 266 dzīvokļiem, tostarp pazemes autostāvvietu. Tika uzcelta arī astoņu stāvu medicīnas laboratorijas ēka NEO — Medicinaren 25 Stokholmā, kas iekļāva saliekamā dzelzsbetona un metāla konstrukciju projektēšanu, ražošanu, piegādi un montāžu. Šis projekts ir lielākais metāla projekts uzņēmuma vēsturē ar 1660 tonnām metāla konstrukciju. Tāpat tika pabeigta projekta Älvsjö Hotel būvniecība — jauna 16 stāvu viesnīca Elvsjo apkaimē Stokholmā.

Skonto Prefab pamatā strādā Zviedrijas tirgum, taču eksportē arī uz Igauniju, Lietuvu, Vāciju.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses