Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Ražošana

LTRK eksporta balvas saņem CrossChem un Catch Box

Latvijas lielākā uzņēmēju organizācija Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera (LTRK) trešdien, 29.martā, biedru sapulcē pasniedza eksporta balvas, kur Krišjāņa Valdemāra balvu Latvji, brauciet jūriņā! saņēma ķīmijas preču ražotājs CrossChem, bet Sprīdīša balvu ieguva bezvadu mikrofonu ražotājs Catch Box.

Kad iepakojuma ir par daudz? © DIENA(2)

Kuram gan nepatīk izsaiņot dāvanas? Gadās arī kādreiz vilties, ja izrādās, ka tieši izsaiņošanas prieks arī bijusi procesa kulminācija un pati dāvana nav nekas īpašs. Ja gandarītais dāvinātājs ir turpat blakus, tad laiks aktiermeistarībai, bet līdzīgās situācijās varam nonākt, arī iegādājoties kaut ko veikalā ikdienā.

Latvijai vajadzēs jaunus loģistikas centrus darbam ar Ķīnas kravām © DIENA(3)

Latvijai, kļūstot par jaunā Ķīnas un Eiropas projekta Zīda ceļš dalībnieci, aizvien aktuālāks kļūst jautājums par jauniem intermodāliem loģistikas centriem, kuros varētu pārkraut un arī komplektēt no Ķīnas nākušās kravas un tālāk tās nogādāt citās Eiropas valstīs. Pašlaik reālākie projekti ir Rail Baltica intermodālais loģistikas centrs Saulkalnē Salaspils novadā un Cargo centrs Jelgavā. Par pēdējo jau parakstīts nodomu protokols ar Ķīnas investoru, un centrs varētu sākt darboties 2020. gadā. Savukārt par Rail Baltica loģistikas centru vēl notiek sarunas ar potenciālajiem investoriem, tāpēc projekts varētu tikt īstenots un pabeigts tikai pēc 2020. gada.

Bucher Municipal Ventspilī atver divas jaunas montāžas līnijas

Komunālo automašīnu ražotāja Bucher Municipal Ventspils rūpnīcā atklātas divas jaunas montāžas līnijas. Turpmāk tieši Ventspilī taps jaunākās paaudzes divu un četru kubu ielu tīrāmās mašīnas, kas līdz šim tika ražotas Bucher Municipal Lielbritānijas un Šveices rūpnīcās, portālu Diena.lv informēja uzņēmuma pārstāvji.

Ar vietējo tirgu ir par maz(3)

Lai arī lielākajai daļai Latvijas mazo un vidējo uzņēmumu (MVU) pēc AS Kredītinformācijas birojs datiem ir pozitīvs kredītreitings, vairāk nekā ceturtajai daļai šo uzņēmumu finansiālā situācija esot slikta, ļaujot paredzēt, ka nākamo 12 mēnešu laikā šiem uzņēmumiem iespējamas grūtības norēķināties par saņemtajiem pakalpojumiem un precēm. Šis fakts liecina, ka statistikā fiksētais lēnais valsts ekonomikas pieaugums nav tikai sausi skaitļi vien, bet norāda uz sliktu ekonomisko konjunktūru, kura savukārt var atsaukties arī uz mājsaimniecību ienākumiem un maksātspēju.

Saista lielas cerības ar Ķīnas–Baltkrievijas industriālo parku(4)

Pēdējā laikā Latvijā bieži pieminēts topošā Ķīnas–Baltkrievijas industriālā parka (lasiet – īpašās ekonomiskās zonas) Lielais akmens vārds. Netālu no Latvijas esošais Lielais akmens, kas būs lielākais no Eiropā izveidotajiem Ķīnas industriālajiem parkiem, ir interesants mūsu valsts tranzīta biznesam, taču nav izslēgts, ka tā piedāvātās perspektīvas var ieinteresēt arī citu nozaru uzņēmumus.

KP atļauj LATRAPS un SIA Latvijas Piens apvienošanos

Konkurences padome (KP) pieņēmusi, kas ļauj Lauksaimniecības pakalpojumu kooperatīvās sabiedrībai LATRAPS iegūt izšķirošu ietekmi pār SIA Latvijas Piens. Izvērtējot apvienošanos, KP secina, ka darījuma rezultātā konkurencei netiks nodarīts kaitējums.****

Cik ienesīgs ir mazais bizness © DIENA(5)

Aicinām atsaukties mazā biznesa īpašniekus, kuri gatavi pastāstīt par saviem finanšu rādītājiem, apgrozījumu, peļņu, lai rastu atbildes uz mūs interesējošiem jautājumiem!

UralVagonZavod Latvijā grib ražot dzelzceļa vagonus(22)

Kaimiņvalsts korporācija UralVagonZavod (UVZ) caur savām struktūrām ir gatava atvērt dzelzceļa vagonu būves un remonta rūpnīcu Jelgavā, par publiski līdz šim neafišētu projektu sarunā ar DB otrdien stāsta VAS LDz prezidents Uģis Magonis. Viņaprāt, tas varētu būt pat reālāks par vagonu būves rūpnīcas izveides ieceri Daugavpilī, kur līdzdalīgs varētu būt arī LDz.

Turkebab pārsūdzēs PVD lēmumu par noteikto 250 latu sodu

Kebabu tirgotājs Turkebab Express pārsūdzēs Pārtikas un veterinārā dienesta (PVD) lēmumu noteikt 250 latu naudas sodu par pārkāpumiem izbraukuma tirdzniecībā Salacgrīvā šī gada 21.jūlijā, informēja Turkebab direktore Jeļena Uresina.

Riska kapitālisti BaltCap ieguldīs 560 000 latu SIA Amateks

Baltijā vadošais riska kapitāla investīciju uzņēmums BaltCap ir parakstījis investīciju līgumu 800 000 eiro jeb aptuveni 560 000 latu apmērā ar metāla detaļu un komplektējošo mezglu ražotāju Amateks, paredzot, ka tādējādi investīcijas tiks izmantotas ražošanas paplašināšanai un modernizācijai.