Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Īpašums

Sezonalitātes dēļ Rīgā pasliktinājusies Mājokļu pieejamība(1)

Šogad pirmajā ceturksnī mājokļu pieejamība Rīgā pasliktinājās, liecina Swedbank Baltijas Mājokļu pieejamības indekss, kas, salīdzinot ar iepriekšējo ceturksni, krities par 8,9 punktiem līdz 136.8 punktiem. Tikmēr Viļņā un Tallinā šis indekss uzlabojies, sasniedzot attiecīgi 104.9 un 155.3 punktus. Līdz ar to mājokļu pieejamība Rīgā saglabājas labāka nekā Viļņā, bet sliktāka nekā Tallinā.

Uzsākta Grīziņkalna kultūrvēsturiskā centra veidošana © DIENA

Aprīlī noslēdzās ERAF līdzfinansētā projekta Grīziņkalna kultūrvēsturiskā mantojuma tūrisma potenciāla stiprināšana izsludinātais iepirkuma konkurss par ēkas Krāsotāju ielā 12, Rīgā restaurācijas un labiekārtošanas 2.kārtu un šobrīd ir noslēgts būvniecības līgums. Atbilstoši iepirkuma konkursa rezultātiem, darbu izpildi nodrošinās SIA HEXO.

Elektromobiļa uzlāde Igaunijā maksās trīs eiro(9)

Igaunijas galvaspilsētā Tallinā atklāta pirmā elektromobiļu ātrās uzlādes stacija. Pašlaik tā strādā tikai pārbaudes režīmā – plāšākai sabiedrībai šī un citas stacijas kļūs pieejamas jūnijā, vēsta Db.lv atsaucoties uz igaunijas raidsabiedrību ERR.

PA maijā pārdevusi nekustamos īpašumus par gandrīz miljonu latu(4)

VAS Privatizācijas aģentūra (PA) maijā ir noslēgusi zemes, dzīvokļu un nekustamo īpašuma pirkuma līgumus kopsummā par 949 331 latu. Lielākos ieņēmumus ir devusi Rīgā atrodošos nekustamo īpašumu pārdošana Ūdeļu ielā 30, Pērnavas ielā 70 un Linezera ielā 5.

Iedzīvotāju interese par daudzdzīvokļu māju renovāciju pieaug(2)

Daudzdzīvokļu māju renovācijai ERAF aktivitātes _Daudzdzīvokļu māju siltumnoturības uzlabošanas pasākumi _ietvaros dzīvokļu īpašniekiem vēl ir pieejami finanšu līdzekļi 11,5 miljonu latu apmērā, informē Ekonomikas ministrija (EM). EM arī atgādina, ka šā gada 8. maija Ministru kabineta sēdē daudzdzīvokļu māju siltināšanas aktivitātes turpināšanai tika apstiprināts papildus finansējums 15 miljonu latu apmērā.

Rīgas dome aicina iesniegt priekšlikumus attīstības plāna izstrādei(1)

Pilsētas attīstības departaments sāks darbu pie jauna Rīgas teritorijas plānojuma izstrādes. Lai būtu maksimāli pārskatāms, kādi uzlabojumi un precizējumi tajā nepieciešami, pilsētas iedzīvotāji, uzņēmēji, projektu attīstītāji, investori un visu citu ieinteresēto pušu pārstāvji tiek aicināti iesniegt savus priekšlikumus plāna izstrādei, stāsta Rīgas domes (RD pārstāvji.

Sāks jauna Rīgas attīstības plāna izstrādi(3)

Lai labotu pirms krīzes pieļautas kļūdas un sistēmiskā līmenī novērstu korupcijas riskus,  Rīgas domes Pilsētas attīstības departamentam uzdots uzsākt darbu pie jauna Rīgas attīstības plāna izstrādes.