Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 24. oktobris
Renāte, Modrīte, Mudrīte

Īpašums

Rīgas brīvostas pārvalde attīstīs Ķīpsalas jahtu ostas infrastruktūru(1)

Iesaistoties Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) Interreg programmas projektā Uzlabota jahtu ostu infrastruktūra un ostu tīkla attīstība Igaunijā un Latvijā (EST-LAT Harbours), Rīgas brīvostas pārvalde (RBP) plāno uzlabot Ķīpsalas jahtu ostas infrastruktūru, portālu Diena.lv informēja pārvaldē.

Lai lietus nebojā ēku © DIENA(1)

Saulainā un sausā laikā par to nedomājam, bet, kad līst lietus, svarīgi, lai ēka ir nodrošināta ar piemērotām un kvalitatīvām lietusūdens noteksistēmām. Remontējot mājas fasādi vai mainot jumtu, vērts pievērst uzmanību arī noteksistēmām – varbūt vecās savu mūžu nokalpojušas un laiks tās nomainīt.

Jumtam jābūt glītam © DIENA

Mājas jumts ir nopietns ieguldījums, tas sargā ēku no nokrišņiem, vienlaikus rūpējoties par siltumizolāciju un arīdzan kalpojot kā elements, kas liecina par saimnieku gaumi, vērtībām un rocību. Lai cik skaisti iekopta būtu mājas apkārtne vai moderns iekštelpu interjers, noplucis jumts bojās skatu. Jumta seguma materiālu ir daudz, atšķirīgas arī to cenas, taču, izpētot funkcionalitāti, izvēlēties nemaz nav grūti arī tad, ja neesat būvniecības eksperts. Galvenais ir atrast tirgotāju, kas nodrošinās garantiju un uzticamu profesionāļu brigādi, kura jumta segumu uzklās. Tas ir svarīgi, jo jumtu jau nemainīsim kā sezonas tērpu – kvalitatīvam segumam jākalpo vismaz gadus 30 līdz 50 vai pat visus 100!

Īpašuma apdrošināšanas tirgus ir augošs © DIENA

Slavenais teiciens Mans nams ir mana pils, kas rotā ēkas fasādi Rīgā, Čaka ielā 26, jau folklorizējies un labi raksturo to, cik personīgi cilvēki uztver savu nekustamo īpašumu, vai tā būtu liela savrupmāja vai mazs dzīvoklītis. Netiešā veidā par to aizdomāties liek arī fakts, ka saskaņā ar apdrošinātāju teikto privātpersonas daudz biežāk apdrošina savu nekustamo īpašumu nekā veselību. (Te gan jāpiebilst, ka nekustamā īpašuma apdrošināšana daudziem var būt vienkāršāk un ērtāk pieejama nekā veselības apdrošināšana.)

Ar viltu izkrāpj īpašumus © DIENA(13)

Ārzemēs mirušā vectētiņa, kurš nav atstājis testamentu, bet kuram piederējuši vērtīgi meža īpašumi Latvijā, mazbērni, sākot interesēties par mantoto īpašumu, atklāj, ka vectētiņa mežs iereģistrēts zemesgrāmatā uz sveša vārda un pieder citam cilvēkam. Šis cilvēks mežu labticīgi iegādājies no pārdevēja, kurš darbojies ar it kā vectētiņa izdotu pilnvaru. Tā nav krāpšanas shēma no kāda Latvijas rakstnieka detektīvromāna, bet gan visai izplatīta prakse, par kuru trauksmi ceļ gan Latvijas Zvērinātu notāru padome (LZNP), gan Valsts policija (VP). Pēdējā gada laikā pieauguši darījumi ar nekustamo īpašumu, kur personas uzrāda ārpus Eiropas Savienības, parasti ASV, izdotas pilnvaras, kas izrādās viltotas.

Būvniecības apjomi turpina strauji augt(1)

Šā gada 2.ceturksnī, salīdzinot ar situāciju attiecīgajā laika posmā pirms gada, būvniecības produkcijas apjoms pēc kalendāri izlīdzinātiem datiem salīdzināmajās cenās, pieauga par 23.5%. Tai skaitā ēku būvniecības apjoms - par 15.8%, inženierbūvju būvniecība - par 29.2%, liecina Centrālās statistikas pārvaldes dati.

Dzintaros būvēs ekskluzīvus dzīvokļu projektus(26)

Dzintaru koncertzāles apkārtnē Jūrmalā valda uzkrītoša rosība - paralēli top un tiek iecerēti vairāki jauni daudzdzīvokļu un apartamentu namu projekti. Skaļāko rezonansi izpelnījies uzņēmuma _Baltic Sotheby's International Realty_prezentētais dzīvojamā kompleksa Kado Karim projekts, kura publiskā seja ir slavens amerikāņu dizainers Karīms Rašīds.

Aktīvākie mājokļa kredīta ņēmēji – jaunie profesionāļi(1)

Aktīvākā iedzīvotāju grupa ir tā saucamie jaunie profesionāļi, atklāj Swedbank apkopotie dati par mājokļa kredīta ņēmējiem 2012.gada pirmajā pusgadā. Tie ir cilvēki vecumā no 26 līdz 31 gadam, pārsvarā ar augstāko izglītību, kuri jau nostiprinājušies savās darba sfērās un turpina attīstīties profesionāli. Vairumā gadījumu viņi izmanto kredītu pirmā mājokļa iegādei, lielākoties izvēloties dzīvokli jaunajā projektā, specprojektā vai privātmāju.

Akceptēta AS Ceļu pārvalde akciju pārdošana

Pilsētas īpašuma komiteja apstiprināja un virzīja tālākai lemšanai domes sēdē Īpašuma departamenta sagatavoto lēmumprojektu par akciju sabiedrības Ceļu pārvalde akciju pārdošanu un pārdošanas noteikumu apstiprināšanu.