Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Īpašums

SEB: Mājokļu cenu samazinājumu prognozē tikai Latgalē © DIENA(2)

Vidzemē, kur iepriekšējos gados tika fiksēts visoptimistiskākais vērtējums mājokļu cenu pieaugumam, pozitīvisms mazliet sarucis un noskaņojums kļuvis līdzīgs kā Rīgā, Kurzemē un Zemgalē, taču negatīva indikatora vērtība patlaban ir tikai Latgalē, secināts SEB Mājokļu cenu indikatorā.

New Europe aprīlī plāno sākt Unguru namu būvniecību Mežaparkā © DIENA(8)

Nekustamo īpašumu projektu attīstītājs SIA _New Europe _šā gada aprīlī plāno sākt ekonomiskās klases daudzdzīvokļu namu projekta Unguru nami būvniecību Mežaparkā, projekta Ezerparks teritorijā, intervijā biznesa portālam Nozare.lv sacīja _New Europe _valdes priekšsēdētājs Gundars Bojārs._Unguru nami _ir astoņu ekonomiskās klases daudzdzīvokļu namu projekts, kurš tiks sadalīts četrās kārtās - katrā pa divām mājām. Paredzēts, ka 2013.gada beigās pirmā kārta jeb pirmās divas mājas jau tiks nodotas ekspluatācijā.

Auto izvēlas pēc tā iegādes cenas, ne ekspluatācijas izmaksām © DIENA(2)

Lai arī automašīnas ekspluatācijas un degvielas izdevumi pieaug, Latvijas autovadītāji nav gatavi pilnībā atteikties no sava personīgā auto, apsverot iespēju to izmantot retāk vai ekonomiski plānot braukšanas paradumus un maršrutus. Savukārt svarīgākie kritēriji, izvēloties jaunu automašīnu, ir tās cena, degvielas veids un paredzamais degvielas patēriņš, ekspluatācijas izmaksas ierindojot vien kā ceturto svarīgāko kritēriju pēc dzinēja tipa, liecina Sixt veiktā aptauja.

Mājokļu pieejamība Rīgā uzlabojas(3)

Pērn ceturtajā ceturksnī mājokļu pieejamība Rīgā turpināja uzlaboties. Mājokļu pieejamības indekss (MPI) Rīgā sasniedza 145.6, kas ir labāks nekā Viļņā (101.7), bet nedaudz sliktāks nekā Tallinā (154.3), liecina jaunais Swedbank Baltijas Mājokļu pieejamības indekss.

Pļavnieku bērzu audze pamazām pārtop parkā(4)

Uzklausot Pļavnieku iedzīvotāju priekšlikumus, Rīgas pašvaldība šogad turpinās labiekārtošanas darbus šajā mikrorajonā, teritorijā starp Andreja Saharova, Dravnieku un Pļavnieku ielām.

Latio: Neiznomāto telpu īpatsvars biroju tirgū turpina samazināties(4)

Rīgas biroju telpu tirgū 2011.gada ceturtajā ceturksnī saglabājās iepriekšējo periodu tendences - nomnieku pieprasītākajās vietās samazinājās neiznomāto telpu īpatsvars un pakāpeniski auga biroju nomas maksa, teikts nekustamo īpašumu kompānijas Latio jaunākajā komercplatību tirgus pārskatā.

Karginu ģimene atbrīvojas no īpašumiem(1)

Atklātībā nonākot ziņām par prokuratūras, iespējams, gatavotām apsūdzībām bijušajiem _Parex bankas _saimniekiem Valērijam Karginam un Viktoram Krasovickim, Karginu ģimene atbrīvojusies no pāris dārgiem tās īpašumā oficiāli vēl bijušiem nekustamajiem īpašumiem, raksta Pietiek.com.

Energoefektivitātes palielināšanai varētu renovēt līdz 70% daudzdzīvokļu namu(6)

No kopējā valsts enerģijas patēriņa dzīvojamais fonds lieto visvairāk - 37% -, un no tā būtiskāko enerģijas daļu tērē līdz 1991. gadam pēc tipveida projektiem uzbūvētajās dzīvojamās ēkās. Šos tēriņus varētu nozīmīgi samazināt, uzlabojot ēku energoefektivitāti. Enerģētikas stratēģijā 2030 paredzēts palielināt vidējo mājokļu siltumnoturību aptuveni divas reizes, tomēr Ekonomikas ministrijā (EM) atzīst, ka mērķis ir ļoti ambiciozs un nav skaidrības, kā veiksies ar tā sasniegšanu.