Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Dzintaru koncertzāles rekonstrukcija varētu izmaksāt gandrīz 8 miljonus latu

Jau septembrī plānots uzsākt Dzintaru koncertzāles rekonstrukcijas darbus un tā izmaksas var sasniegt gandrīz 8 miljonus latu, intervijā LNT raidījumam "900 sekundes" sacīja Jūrmalas domes priekšsēdētājs Gatis Truksnis.

Truksnis stāstīja, ka pašlaik koncertzālei ir veikti vairāki kosmētiskie remontdarbi, lai tajā varētu notikt starptautiskais populārās mūzikas jauno izpildītāju konkurss "Jaunais vilnis".

"Taču jau septembrī plānots uzsākt Dzintaru koncertzāles lielos rekonstrukcijas darbus, kas pirmajā posmā ilgs no šī gada septembrim līdz 2013.gada maijam, bet otrs posms, tad atkal varētu notikt no nākama gada septembra līdz 2014.gada maijam," stāstīja Jūrmalas mērs.

Rekonstrukcijas darbiem nepieciešamos līdzekļus Jūrmalas pašvaldība aizņemsies no Valsts kases, jo par šādu iespēju veiksmīgi ir noslēgušās sarunas ar Finanšu ministriju.

"Protams, gribētos, ka šajā pasākumā mums būtu arī valsts atbalsts, jo Dzintaru koncertzāle nav tikai Jūrmalas pašvaldībai piederošs objekts, bet es pat teiktu, nozīmīgs valsts mēroga objekts. Taču mēs izprotam pašreizējo ekonomisko situāciju un noteikti ar rekonstrukcijas darbiem tiksim paši galā," sacīja Truksnis.

Precīzu rekonstrukcijai nepieciešamo summu Jūrmalas mērs nenosauca, bet piebilda, ka pēc provizoriskiem aprēķiniem tā varētu pārsniegt 7 miljonus latu.

Jau ziņots, ka aktuāls jautājums par Dzintaru koncertzāles slikto tehnisko stāvokli kļuva brīdī, kad Jūrmalas pašvaldībai bija uzsāktas pārrunas ar konkursa "Jaunais vilnis" organizatoriem.

Toreiz konkursa organizatori pat pauda bažas, ka "Jaunais vilnis" Jūrmalā varētu arī nenotikt, jo "Jaunā viļņa" organizācijas komitejas priekšsēdētājs Aleksandrs Šenkmans uzsvēra, ka tieši koncertzāle ir viens no iemesliem, kāpēc tiek vērtēta iespēja konkursu rīkot citās pilsētās.

Šenkmans toreiz uzsvēra, ka konkursa rīkotāji cer sagaidīt no Jūrmalas domes nopietnāku attieksmi un nevar salīdzināt, kā citās pilsētās tiek finansēti "valsts mēroga festivāli" un kā tas notiek Jūrmalā. Tāpat ir nepieciešams steidzami veikt Dzintaru koncertzāles rekonstrukciju, lai tā atbilstu pasākuma līmenim, taču Jūrmala jau desmit gadus neko nevēlas darīt, piebilda konkursa rīkotāju pārstāvis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses