Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Īpašums

Zebrenes ielā plānots būvēt savrupmājas © DIENA

No šī gada 26.aprīļa līdz 11.jūnijam notiek sabiedriskā apspriešana par grozījumiem teritorijas atļautajā izmantošanā un pieļaujamā apbūves stāvu skaitā zemesgabaliem M.Nometņu ielā jeb tā saucamajā Mazajā Arkādijā un Zebrenes ielā 8.

Nojauks vai sakārtos vēl 24 graustus © DIENA(1)

Tiks nojaukti 18 pašvaldības piederoši grausti un piespiedu kārtā nojaukti vai sakārtoti 6 privātīpašumā esoši grausti – šādu Rīgas domes lēmumu akceptēja Pilsētas īpašuma komiteja.

Pirmā RTU studentu pilsētas renovētā ēka svin spāru svētkus © DIENA(4)

Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) radošo industriju centrs Ķīpsalā, Āzenes ielā 18, kurā vienkopus atradīsies RTU Arhitektūras un pilsētplānošanas fakultāte, kā arī Materiālzinātnes un lietišķās ķīmijas fakultātes Tekstilmateriālu tehnoloģiju un dizaina institūts, pirmdien, 23. aprīlī, svinēja Spāru svētkus.

Atkal vienlaikus notikušas divas Ventbunkera akcionāru sapulces(3)

Šodien Ventspilī atkal notikušas divas Ventbunkera akcionāru sapulces. Ventspilī, Dzintaru ielā 41, notikusi AS Ventbunkers akcionāru sapulce un par uzņēmumu padomes priekšsēdētāju iecelts Šveices advokāts Rūdolfs Meroni, savukārt Ventspilī, Dzintaru ielā 92, notikušajā akcionāru sapulcē par padomes priekšsēdētāju ievēlēts viņa oponents - ietekmīgais uzņēmējs Olafs Berķis, informēja pušu pārstāvji.

Jansone: Tirgū dominē banku atsavinātie īpašumi © DIENA

2012. gada pirmajā ceturksnī, turpinoties jau pagājušā gada tendencei, nekustamā īpašuma tirgū dominē darījumi ar nekustamajiem īpašumiem, ko piedāvā bankas vai to meitas uzņēmumi, informē Arco Real Estate dzīvojamā fonda pārdošanas daļas vadītāja Ieva Jansone.

Izsludināts konkurss par energoefektīvāko ēku Latvijā © DIENA(1)

Līdz šī gada 18. maijam tiek gaidīti pieteikumi konkursam Energoefektīvākā ēka Latvijā 2011, kura mērķis ir veicināt labo praksi ēku energoefektivātes jomā, veidot sabiedrības izpratni par ēku siltumnoturību, kā arī siltumnīcefekta gāzu emisiju samazināšanas nozīmi un iespējām, lai radītu kvalitatīvu un arhitektoniski izteiksmīgu dzīves telpu, ziņo konkursa organizētāji.

Rūpīgāk uzraudzīs, vai nepabeigtas mājas jau neeksplutē © DIENA(2)

Turpmāk Rīgas pilsētas būvinspekcija pastiprināti pievērsīs uzmanību būvobjektiem, kuru būvatļauju derīguma termiņš beidzies vairāk kā pirms 6 mēnešiem, bet Nekustamā īpašuma valsts kadastra informācijas sistēmā nav informācijas par datu aktualizāciju vai būvobjekta reģistrāciju, ziņo Rīgas pilsētas būvvalde.

Uzdod sakārtot graustu Skaistkalnes ielā 17 © DIENA(1)

Atsaucoties uz iedzīvotāju un Rīgas 47. vidusskolas vadības sūdzībām par grausta Skaistkalnes ielas 17 bīstamo stāvokli, pirmdien, 16. aprīlī, pie grausta sasaukta darba sanāksme visām iesaistītajām institūcijām un grausta īpašniekiem, kuri gan nebija ieradušies.