Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Uzspīdēja un aizgāja

Sakarsušo gaisu šonedēļ satricināja pēkšņa sēru vēsts – mūžībā aizgājis hokejists Matīss Kivlenieks. Atbrauca un pavilka – šos vārdus vēl tik nesen, maija beigās, likām virsrakstā zem viņa bildes uz žurnāla vāka. Vēl viena mūsu sporta zvaigzne, kas tik vien paspēja kā iemirdzēties. Netaisnīgi, pāragri – tie, lai arī patiesi, ir tikai vārdi, kuri neko vairs nemaina. Tāpēc atliek vien vēl un vēlreiz paust līdzjūtību jaunā sportista ģimenei, tuviniekiem, draugiem un visiem, kas viņu pazina, un vēl un vēlreiz atcerēties.

Lai gan vasara jau vidū un daudzviet ceļošana kļuvusi iespējamāka un brīvāka, ir valstis, kurās pandēmija uzliesmojusi ar jaunu sparu, pierādot, ka nekas vēl nav galā un tik ātri droši vien nebeigsies. Šoreiz – par Krieviju, kur no optimisma pilnām prognozēm pēkšņi nācies atkal smagi krist lejup līdz drūmiem scenārijiem. Var jau teikt, ka šīs ziņas ir apnikušas, taču atcerēsi­mies: tā nav nekāda paralēlā realitāte. Covid-19 joprojām ir ļauns un reāls bieds – šodien kaimiņu lielvalstī, jau rīt varbūt vēl tuvāk. Tādēļ tā vietā, lai meklētu atrunas un iemeslus, kādēļ neklausīt speciālistu aicinājumiem vakcinēties, varbūt ir pēdē­jais laiks to darīt, lai lielās ilgas pēc "normālības atgriešanās" tiešām lēnām varētu piepildīt arī tepat pie mums, Latvijā.

Un tad jau atkal varēsim brīvāk justies ne tikai ikdienā, bet arī ceļojot, atklāt jaunus iespaidus, atrast, klausīties un tālāk nodot skaistas pieredzes, sen aizmirstā klātienē satiekot māksli­niekus. Varbūt pat vēl kādu valodu tā iemācīties. Un, kamēr vasara un karstums nelaiž vaļā, to visu var brīvā dabā, meža takās, pie seniem mūriem. Galu galā – tā drusku no tās lielās mūžības arī var sajust.

Šīs SestDienas, 9.jūlija  – 15. jūlija numurā lasiet:

SestDienas SALONS. Lai deja skan! Latvijā senākā tautasdeju ansambļa Katvari vadītājs Edžus Arums (39) nākamgad savienos zemi ar debesīm jeb deju ar kordziedāšanu.

COVID-19. Antivakseri izgāž cīņu. Krievijā, kur vēl nesen šķita, ka uzvara pār pandēmiju nav tālu, strauji izplatās par priekštečiem ievērojami lipīgākais un bīstamākais Indijas jeb delta Covid-19 paveids B.1.617. Tā dēļ jaunu inficēto skaits ir atgriezies gada sākuma līmenī – ap 25 tūkstošiem dienā –, bet mirušo skaita ziņā (gandrīz 700 cilvēku dienā) pagājušajā nedēļā tika piedzīvoti vairāki antirekordi. Galvenais šādas situācijas cēlonis ir iedzīvotāju nevēlēšanās vakcinēties.

IN MEMORIAM. Pāragri aizsauktie ripas meistari. Pasaules hokeja mekā NHL ir spēlējuši 25 Latvijas hokejisti. Četru no viņiem vairs nav mūsu vidū. Jūlija sākumā traģiskā sadzīves negadījumā zaudējām arī vārtsargu Matīsu Kivlenieku.

TUVPLĀNĀ. Un kā tu patiesībā jūties? Psihiatre un Pusaudžu resursu centra jaunā vadītāja Anete Masaļska (38) stāsta, kāpēc tieši delveri dzīvē nepazudīs, kas jāņem vērā saskarsmē ar pusaudžiem un par ko priecāties pandēmijas laikā.

MĀKSLA. Pļavas maigās svārstības. Māksla iziet dabā jeb mākslinieka Andra Eglīša un viņa domubiedru veidotās izstādes Savvaļa otrā sezona piesaka sevi ar jauniem maršrutiem.

FESTIVĀLI. Pēc mūzikas uz kaimiņiem. Vasarā, kad vecajos koncertnamos un teātros valda nogurdinošs karstums, klasiskā un laikmetīgā akadēmiskā mūzika beidzot nāk mums pretī brīvdabā. Tas nozīmē, ka arī kaimiņvalstīs vērts aplūkot ne tikai iecienītākās dabas takas.

Kā arī ŠONEDĒĻ, ZVAIGŽŅOTĀ NEDĒĻA, KULTŪRIZKLAIDES DEVA, SestDienas VAKARIŅAS, KINO, ZIRNIS ĒD, IZPĒTĪTS, MĪKLA, HOROSKOPI, ANEKDOTES un SMALKĀS APRINDAS.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

Žurnāla "SestDiena" publikācijas

Vairāk Žurnāla "SestDiena" publikācijas


Aktuāli

Tētis televizorā un sapņos

Tēvs klusums ir autobiogrāfiska, bet ne strikti dokumentāla drāma par meitas ilgām kaut uz brīdi sastapt savu tēvu divatā.

Šonedēļ SestDienā

Vairāk Šonedēļ SestDienā


SestDienas salons

Vairāk SestDienas salons


Pasaule

Vairāk Pasaule


Politika

Vairāk Politika


Tēma

Vairāk Tēma


Pieredze

Vairāk Pieredze


In memoriam

Vairāk In memoriam


Tuvplānā

Vairāk Tuvplānā


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


Latvijai vajag

Vairāk Latvijai vajag


SestDienas receptes

Vairāk SestDienas receptes


Dienasgrāmata

Vairāk Dienasgrāmata