Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

KDi lasi: Mūzika un dominante

Latgales vēstniecībai Gors drīz pievienosies Vidzemes koncertzāle Cēsis

Drīz būs pagājis gads, kopš Rēzeknē pašā ziedonī, 2013. gada maija beigās, publikai durvis vēra Latvijā pirmā jaunuzceltā reģionālā koncertzāle – Latgales vēstniecība Gors, kura nu jau var vērtēt pirmās darba sezonas rezultātus. Zīmīga sagadīšanās, ka šopavasar tieši maija pēdējā dienā atklāšanu svinēs Vidzemes koncertzāle Cēsis. Tikmēr Liepājā raiti rit nākamā, nu jau trešā reģionālā koncertnama būvniecība Lielais dzintars. Kompleksam uzbūvēts pirmais virszemes stāvs, šovasar paredzēti spāru svētki. Tai jābūt gatavai 2015. gada 30. jūnijā.

Kultūras smaile

Katrai koncertzālei ir savs stāsts, misija un tēls. Cēsīs šim nolūkam vērienīgi un moderni pārbūvēts vēsturiskais Cēsu Viesīgās biedrības nams pašā pilsētas centrā, Raunas ielā 12. Vidzemes koncertzāle Cēsis iecerēta un arī uzcelta kā nacionālas un reģionālas nozīmes daudzfunkcionāls kultūras centrs, kurā vienuviet notiks mūzikas koncerti, teātra, operas un baleta izrādes, kino, mākslas izstādes. Te būs arī laikmeta prasībām atbilstošas iespējas rīkot reģionālas un starptautiskas konferences un seminārus.

Arhitekts Juris Poga ēkas vizuālajā tēlā apvienojis vēsturisko ar mūsdienīgo, izceļot autentisko un papildinot to ar laikmetīgām ēkas daļām. "Koncertzāles nama vertikālā dominante, kura augstu paceļas pāri pilsētas namu jumtiem un no kuras tālu saskatāma brīnišķīga pilsētas un dabas ainava, būs kā simbols cēsnieku, vidzemnieku, Latvijas iedzīvotāju tieksmei uz garīgajām vērtībām. Šeit būs vieta, kur kultūrvēsturiskais mantojums, tā elpa dzīvos kopā ar laikmetīgās mākslas norisēm un radošiem cilvēkiem," priecājas koncertzāles direktore Inese Zagorska. Viņa šeit pārvilināta no Siguldas, kur divpadsmit gadu vadīja koncertzāli Baltais flīģelis.

Ineses Lūsiņas rakstu par Vidzemes koncertzāli Cēsis lasi 3. aprīļa KDi!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja