Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Šonedēļ Rīgā uzstāsies itāļu jaunā džeza apvienība XY Quartet

Jau šo piektdien, 9. decembrī, Latvijas Radio 1. studijā uzstāsies itāļu jaunā džeza apvienība XY Quartet, informēja festivāla Rīgas ritmi pārstāvji.

XY Quartet ir neparasta muzikālā apvienība, kas džeza mūzikai un mūzikai vispār pieiet no itin matemātiska redzespunkta un kuras dalībniekiem patīk eksperimentēt ar dažādām skaņu formulām. Jau vairāk nekā desmit gadus muzikālās formulas kopā risina saksofonists Nicola Fazzini, basists Alessandro Fedrigo, vibrafonists Saverio Tasca un bundzinieks Luca Colussi.

Līdz šim izdoti četri skaņdarbu albumi un sniegti daudzi koncerti dažādās pasaules valstīs. Itāļu jaunā džeza uzbūves principi radījuši lielu interesi plašās džeza klausītāju masās, tādēļ no saksofonista Nicola Fazzini jeb X un Alessandro Fedrigo jeb Y tiek gaidīti arvien jauni pārsteigumi, kādi noteikti neizpaliks arī grupas pirmajā koncertā Rīgā.

XY Quartet Rīgā uzstāsies festivāla Rīgas Ritmi 2022 rudens koncertsērijā Art of Riga Jazz, kas domāta muzikāli aizrautīgiem klausītājiem, kuri novērtē augsti kvalitatīvu māksliniecisko sniegumu un jaunas muzikālā skanējuma nianses, kā arī vēlas satikt lieliskus un starptautiski atzītus mūziķus intīmākā gaisotnē.

"Tik novatorisku mūziķu džeza pasaulē nav nemaz tik daudz, kā gribētos," saka koncertsērijas Art of Riga Jazz mākslinieciskais vadītājs Māris Briežkalns. "Nikolā un Alessandro kūrētais projekts lieliski iederas mūsu koncertsērijas idejiskajā uzstādījumā, jo, kā reizi, meklējam arvien jaunus muzikālos pārsteigumus, ko piedāvāt pēc tiem izslāpušajai publikai tepat Rīgā. Arī leģendārā Latvijas Radio 1. studija ir kā radīta šādu muzikālo pārsteigumu izbaudīšanai līdz vissmalkākajām niansēm."

Koncerts Latvijas Radio 1. studijā iesāksies ar mūzikas žurnālista Kaspara Zaviļeiska vadītu sarunu, ļaujot vēl vairāk izprast XY Quartet radošās darbības nianses.

 

Koncertsēriju atbalsta Rīgas dome, Valsts kultūrkapitāla fonds, ASV vēstniecība, Itālijas Republikas vēstniecība, Latvijas gāze, Tele 2 un citi kvalitatīvu mūziku mīloši labvēļi.

Koncerta sākums pulksten 19.00. Biļetes nopērkamas ekase.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja