Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +13 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 24. oktobris
Renāte, Modrīte, Mudrīte

Aizrautīgi ceļojumi melnbaltos taustiņos. Koncertsērijā Art of Riga Jazz viesosies izcili pianisti

Itāļu multiinstrumentālists Emiliano D’Auria, poļu izcelsmes kanādiešu pianiste, filmu mūzikas meistare Aleksandra Streliski un itāļu pianiste un dziedātāja Frančeska Tandoi, jaunā Eiropas džeza zvaigzne, uzstāsies festivāla Rīgas ritmi rudens koncertsērijā Art of Riga Jazz no 25. oktobra līdz 23. novembrim Latvijas Radio pirmajā studijā

Emiliano D’Auria, kurš uzstāsies 25. oktobrī, ir multiinstrumentālists ar plašu džeza vērienu. Allaž aizrāvies ar elektronisko mūziku, bijis dīdžejs, un tas ietekmējis viņa džezu. Meklējot jaunus skanējumus, viņš, spēlējot klavieres, mēdz izmantot elektriskās ģitāras pedāļus... Rīgā skanēs gluži jauna koncertprogramma, kuras kodols būs vēl topošais Emiliano kvinteta albums The Baggage Room, kuru viņš jau ierakstījis kopā ar amerikāņu mūziķiem. Rīgā Emiliano uzstāsies savā itāļu pamatsastāvā, kurā ir trompetists Luka Akvino, saksofonists Manuels Trabuko, kontrabasists Dario Mirandu un bundzinieks Ermano Barons. Papildus jaunā albuma eksperimentālās ievirzes džezam mūziķi piedāvās arī viegli mistisku ceļojumu uz Norvēģijas salām, kur tika ierakstīts pagaidām jaunākais, piektais, Emiliano D’Aurias kvinteta albums First Rain.

Latvijas Radio pirmo studiju 8. novembrī pieskandinās poļu izcelsmes kanādiešu pianiste Aleksandra Streliski, kuras minimālistiskā, emocionāli satriecošā mūzika valdzina klausītājus visā pasaulē. 2010. gadā izdotā debijas albuma Pianoscope skaņdarbi iekļauti vairākās slavenā kanādiešu kinorežisora Žana Marka Valē spēlfilmās, tostarp Dallas Buyers Club un Demolition. Savukārt 2018. gadā izdotais albums Inscape kļuva par visvairāk klausīto klasiskās mūzikas albumu straumēšanas vietnē Apple Music, sasniedza Platīna statusu Kanādā un 2020. gadā ieguva Juno mūzikas balvu Gada instrumentālais albums. Plašu kritikas un klausītāju atzinību guvis arī Aleksandras trešais albums Neo-Romance, kas nāca klajā pērn. Rīgā Streliski piedāvās aizrautīgu ceļojumu savā smalkajā mūzikas pasaulē, trio kopā ar dvīņu māsām čellisti Džūliju Kotarbu un vijolnieci Natāliju Kotarbu.

Koncertsēriju 23. novembrī noslēgs Nīderlandē izglītotā itāļu pianiste un dziedātāja Frančeska Tandoi. Viņu uzskata par jauno Eiropas džeza zvaigzni un vienu no iedvesmojošākajām jaunajām vokālistēm. Visbrīvāk Tandoi jūtas klasiskā trio formātā, un arī Rīgā viņa uzstāsies ar basistu Stefano Senni un bundzinieku Džovanni Kampanellu. Programmā skaņdarbi arī no viņas šāgada albuma Bop Web – daudz laba svinga un bop stila džeza. Pieredzējušajā Latvijas Radio pirmajā studijā šāda mūzika jutīsies kā mājās.

Visu koncertu sākums plkst. 19.00. Biļetes – Bilesuparadize.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja