Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Liepājas Simfoniskais orķestris Vecgada izskaņā atskaņos no mūziku no amerikāņu džeza klasiķu repertuāra

Liepājas Simfoniskajā Vecgada koncertā, kas 28. un 30. decembrī plkst. 19 notiks koncertzālē Lielais dzintars, Liepājas Simfoniskais orķestris aicinās krāšņi aizvadīt 2022. gadu. Svētku koncerta programma kopā ar dziedātāju Beāti Zviedri klausītājus aizvedīs muzikālā ceļojumā simfodžeza pasaulē ar Brodvejas mūziklu atbalsīm, informēja orķestra pārstāvji.

Liepājas Simfoniskā orķestra mākslinieciskais vadītājs diriģents Guntis Kuzma koncerta programmai izvēlējies vieglu un dzirkstošu mūziku no amerikāņu džeza klasiķu Džordža Gēršvina, Leonarda Bernsteina un Koula Portera zelta repertuāra. Koncertā skanēs gan instrumentāli fragmenti, gan daudzas populāras dziesmas no dažādiem Brodvejas mūzikliem un ne tikai – Gēršvina Fascinating Rythm, Bernsteina I Feel Pretty vai Portera I Love Paris un daudzas citas gadu desmitos iemīļotas dziesmas.

Kopā ar Liepājas Simfonisko orķestri diriģenta Gunta Kuzmas vadībā uz Lielā dzintara skatuves šajā vakarā kāps Beāte Zviedre – dziedātāja ar smalku un niansētu balsi, plašu diapazonu un daudzpusīgu muzikālo pieredzi, skolota kā džeza, tā arī akadēmiskajā dziedāšanā.

Beāte Zviedre, kas bijusi nominēta Lielajai mūzikas balvai 2020 kategorijā Gada jaunais mākslinieks, kopš 2010. gada dzied vokālajā grupā Framest un kā soliste uzstājas dažādos projektos. Māksliniece muzicējusi kopā ar kamermūziķiem, dažādiem džeza sastāviem un Latvijas vadošajiem orķestriem, koncertējusi daudzviet Eiropā, kā arī Ķīnā, Japānā un Korejā.

29. decembrī ar šo programmu Liepājas Simfoniskais orķestris viesosies arī Vidzemes koncertzālē Cēsīs.

Biļetes uz Liepājas Simfoniskā orķestra koncertiem pieejamas Biļešu paradīzes tīklā www.bilesuparadize.lv

Orķestra pārstāvji atgādina, ka vēl līdz gada beigām Liepājas Simfoniskais orķestris 17. novembrī spēlēs arī Liepājas koncertzāles Lielais dzintars rīkotajā valsts svētku koncertā Latvijai 104. 3. decembrī orķestris aicina uz krāšņu koncertu ar pianistu Andreju Osokinu, bet 17. decembrī Ventspils koncertzālē Latvija Liepājas Simfoniskais orķestris atskaņos Ziemassvētku koncertprogrammu kopā ar pianistu Vestardu Šimku.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja