Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Latvijas Televīzijā tapis raidījums par komponista Imanta Kalniņa dziesmām

Godinot izcilo komponistu Imantu Kalniņu 80. jubilejā, Latvijas Televīzijā tapis muzikāls raidījums Imanta Kalniņa Svētku diena. Tas būs skatāms tieši komponista dzimšanas dienā, 26. maijā, plkst. 21.10 LTV1, informŗja televīzijas pārstāvji.

Imants Kalniņš: "Svētku diena ir man uzdāvinātā iespēja redzēt, kas ir zeme, cilvēki. Ārkārtīgi liela dāvana, ko sarūpējis kāds augstāks spēks. Visa mana dzīve ir svētku diena! Laimes māte šūpulī ielikusi spēju mīlēt un nodarboties ar mūziku."

Muzikālajā raidījumā personīgās emocijās un pārdomās par Imanta Kalniņa mūziku dalīsies gan pats Imants Kalniņš, gan viņa bērni un brālis Viks, kā arī domubiedri: Māra Čaklā dēls Ingmārs Čaklais, Maija Streiča, diriģents Mārtiņš Klišāns, mūziķi Ilona Dreģe (bij. Bāliņa), Olga Rajecka, Uģis Roze, Zigfrīds Muktupāvels un Juris Sējāns, aktieri Līga Liepiņa, Aina Karele, Artūrs Skrastiņš un Ilze Ķuzule-Skrastiņa, dzejniece Māra Zālīte un ērģelniece Iveta Apkalna. Īpašu sveicienu komponistam būs sagatavojuši Latvijas Nacionālā teātra aktieri.

Komponista dēls Krists Kalniņš: "Dieva dota ir ģenialitāte, kurā mans paps spēj mūziku kā valodu paust. Tās ir īpašas dvēseles stīgas, gara vibrācija, kaut kas unikāls."

Dzejniece Māra Zālīte: "Es Imantu visu mūžu esmu sajutusi kā apsētu brīnumu lauku. Nekad nezini, kas tajā iesēts. Jāgaida, kas augs. Un tas, kas izaugs, vienmēr būs ļoti brīnišķīgs!"

Raidījumā iekļauti stāsti par vienpadsmit iemīļotām komponista dziesmām: Smilšu rausis, Dūdieviņš, Raxtu raxti, Brīvības dziesma, Viņi dejoja vienu vasaru, Lilioma dziesma, Piena ceļš, Zilais putniņš, Pilsētā, kurā piedzimst vējš, Ir tikai tveice un Svētku diena.

Muzikālo raidījumu veidojusi LTV komanda – idejas un scenārija autore Sandra Freiberga, režisors Arvīds Babris, operatori Normunds Pavlovskis, Uvis Burjāns un Ēriks Kraiņevs, skaņu režisors Viktors Andrejevs un projekta vadītāja Jana Priedniece.

Raidījuma Imanta Kalniņa Svētku diena pirmizrāde – 26. maijā plkst. 21.10 LTV1 un REplay.lv.

LTV pievienojas komponista dzīvesbiedres Agras Kalniņas vēlējumam: "Daudz baltu dieniņu!"

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja