Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +4 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Krāšņs skaņu paklājs. Lindas Leen autormūzikas vakars Ventspilī izskanēs divreiz

Tiklīdz tika izsludināts dziedātājas un komponistes Lindas Leen autormūzikas vakars Ventspilī koncertzālē Latvija, biļetes tika izpirktas vienā mirklī. Lielā publikas pieprasījuma dēļ mākslinieces autorvakaram 9. decembrī plkst. 19.00 sekos vēl viens nākamajā dienā – 10. decembrī plkst. 16.00.

Tas parāda, ka Ventspilī daudzpusīgo mūziķi zina un ļoti gaida, lai arī viņa šajā pilsētā nav koncertējusi vismaz desmit gadu. Šajā reizē Linda Leen uzstāsies kopā ar Ventspils bigbendu, kura mākslinieciskais vadītājs ir Renārs Lācis, un Ventspils kamerorķestra stīgu grupu. Pie diriģenta pults – Aigars Meri.

Šī būs mūziķes pirmā viesošanās koncertzālē Latvija, kā arī pirmā sadarbība ar Ventspils bigbenda un kamerorķestra mūziķiem un diriģentu Aigaru Meri. "Saistībā ar šo koncertu man ir daudzas pirmās reizes," saka Linda Leen. "Es vienmēr vēlos un arī cenšos darīt tā, lai mans pirmais iespaids par katru jauno koncertzāli rastos uzstājoties. Biju sataupījusi šo reizi šajā brīnišķīgajā koncertzālē šādam gadījumam, un šis būs mans pirmais koncerts Ventspilī pēdējos desmit gados. Šī man ir brīnišķīga iespēja simfoniskajam orķestrim rakstīto mūziku atkal piedzīvot oriģinālajā skanējumā. Man ir liels saviļņojums un prieks par iespēju gan pašai šīs dziesmas dziedāt, gan publikai tās klausīties pilnskanībā, kādā tās ir paredzētas. Pēdējos gados es bieži uzstājos divatā ar ģitāristu Rihardu Lībieti, kamermūzika mani saista un piepilda, jo tajā varu parādīt visas savas balss krāsas. Savukārt gaidāmie koncerti ir vairāk par mani kā autori un simfonisko skanējumu, kas liek iztēlei strādāt un burtiski vibrēt gan ķermenim, gan dvēselei. Šis būs krāsains skaņu paklājs ar atmiņām, cerībām un sapņiem," teic Linda Leen. Autorkoncertos viņa lasīs arī savu dziesmu anglisko tekstu atdzejojumus, un šie būs stāsti mūzikā ļoti krāšņā veidolā. "Šī būs hronoloģiska autobiogrāfija mūzikā no debijas albuma līdz mūsdienām pilnasinīgā skanējumā."

Koncertā skanēs mūziķes jaunākie skaņdarbi – Blue Monday, Uzar mani kā zemi un dziesmas no albuma Digital Church (2017). Īpašu oriģinālinterpretācijas renesansi piedzīvos albumu Chameleon (2008) un Ziemskaņas (2009) kompozīcijas, kuru ierakstu skanējumā liela loma atvēlēta simfoniskā orķestra aranžējumiem. Tie savulaik tapuši sadarbībā ar Holivudā strādājošo komponisti Lolitu Ritmani, filmu mūzikas komponistu un aranžētāju Krisu Eliotu (Lielbritānija) un trompetistu Kevinu Robinsonu (Lielbritānija) un piedzīvojuši koncertatskaņojumu ar Latvijas Nacionālo simfonisko orķestri Latvijas Nacionālajā operā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja