Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Jaunā gada sākumā koncertzāle Cēsis aicina apmeklēt telpiskās mūzikas kupolu

Jaunā gada pirmajā nedēļas nogalē no 5. līdz 8. janvārim koncertzāle Cēsis aicina uz telpiskās mūzikas notikumu Iekļaujošā ziema, informēja koncertzāles Cēsis mārketinga un komunikācijas vadītāja Egija Saļņikova.

Ik dienu īpaši būvētā skaņas kupolā, vairākos seansos būs iespēja iepazīt jaunu muzikālu pieredzi, baudot īpaši radītus ambisoniskus skaņdarbus, kas klausītāju ievedīs unikālā telpiskā dimensijā, un ļaus sadzirdēt, kā tad skan ziema.

Pirmo reizi kupols koncertzālē Cēsis tika uzbūvēts un atvērts klausītājiem 2022. gada janvārī, iepazīstinot intersentus ar telpisko mūziku kā īpašu žanru, un programmā iekļaujot laikmetīgus, īpaši notikumam radītus skaņu rakstus.

Šoreiz kupolā varēs dzirdēt ko pavisam savādāku - skaņu ainavas ambientā, klusinātā un minimālistiskā estētikā, ko radījuši Baltijas un Ziemeļvalstu komponisti: Mantautas Krukauskas (Lietuva), Platons Buravickis (Latvija), Tine Surel Lange (Norvēģija), Theodore Parker (Igaunija/ASV), Gedmintė Samsonaitė (Lietuva/Lielbritānija) un citi. Visi skaņu celiņi mūzikā ietērpj sajūtas, ko piedzīvojam, un dabu, ko uzlūkojam, ziemā. Esam pašā ziemas viducī, tā ieskauj mūsu ikdienu, un varētu būt interesenti sadzirdēt, kā tad tā skan.

Kā īpašs pārsteigums būs populārā un visiem zināmā Antonio Vivaldi cikla Gadalaiki Ziema, kas aranžēta ambisoniskā versijā.

No ceturtdienas līdz svētdienai, koncertzāles Cēsis lielās zāles vidū atradīsies ar telpiskās skaņas koncertsistēmu un daudzskaitlīgiem skaļruņiem aprīkots kupols jeb telpa telpā, bet klausītāju sēdvietas būs izvietotas tā iekšpusē.

Pateicoties daudzo skaņas avotu izvietojumam telpā un skaņai mūzikas partitūrā dinamiski pārvietojoties, klausītājs varēs izbaudīt citādu skaņas pieredzi – visaptverošu un ieskaujošu. Aptumšotā atmosfēra, kas valdīs kupolā, un gaismu režija, aizvedīs vēl neiepazītā un pavisam jaunā sajūtu un emociju pasaulē.

Cilvēku skaits vienā seansā – 36. Atklāšanas seanss ceturtdien, 5. janvārī, plkst. 18.00, nākamais 19.30, un turpmāk katru dienu plkst. 14.00, 15.30, 17.30 un 19.00.

Seansa ilgums 40 minūtes. Biļetes cena 10 eriro.

Biļetes nopērkamas koncertzāles Cēsis kasē, Biļešu paradīzes tirdzniecības vietās un internetā www.bilsesuparadize.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja