Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Rihards Lībietis Orchestra ar tiešraides koncertu sāk līdzekļu vākšanas kampaņu jaunajam albumam

Ar tiešraides koncertu trešdien, 24. martā, plkst. 20 grupa Rihards Lībietis Orchestra sāk līdzekļu vākšanas kampaņu maija beigās gaidāmā albuma Willful Blindness (Apzināts aklums) izdošanai. Kampaņa tiek īstenota ar kolektīvās ieguldījuma platformas Projektu banka palīdzību , informēja mūziķu pārstāvji.

"Šajā albumā, kas lolots jau vairāk nekā gadu un kura ieraksts studijā veikts jau pagājušajā rudenī, esam ielikuši ļoti daudz darba, rūpju un mīlestības. Sakrita, ka albuma materializēšanās ceļš sākās vienlaikus ar pandēmiju un ar visām no tā izrietošajām sekām – kaut kāda veida grūtības un finansiāla rakstura sarežģījumi to ir konstanti pavadījuši. Muzikāli šis noteikti ir daudzslāņainākais albums, pie kā esam strādājuši – ar kontrastu pilnu noskaņu un emocionāli bagātu skanējumu, skarot arī ļoti nozīmīgas tēmas. Mums šķiet ļoti būtiski šo procesu kārtīgi noslēgt, lai mūzika varētu sasniegt klausītājus un arī lai paši varam doties tālāk," atklāj grupas līderis un albuma mūzikas autors Rihards Lībietis. "Lēmumu par kampaņu Projektu bankā pieņēmām tāpēc, ka tas ir lielisks veids, kā kopīgiem spēkiem atbalstīt labas idejas, kuru īstenošanas izmaksas pašiem vien ir nesasniedzamas."

Grupas čelliste Erna Daugaviete papildina: "Pēdējā laikā ir īpaši jūtams, ka dažādu jomu mākslinieki alkst pēc savas mākslas izpaušanas publiski. Īpaši jau mūziķi un dejotāji. Gada laikā mēs visi esam izjutuši tik krāsainu emociju spektru, ka ir patiešām grūti tādu bagātību noturēt sevī – gribas, lai ir klausītājs, kuram varētu pavēstīt vismaz daļu no mūsu dvēseles valodā izteiktajiem stāstiem. Mūzika spēj pastāstīt ļoti daudz, tā ir dziedinoša kā pašiem mūziķiem, tā arī klausītājiem. Tiešraides koncerts, protams, enerģijas apmaiņas ziņā nav salīdzināms ar koncertu klātienē, bet šajā brīdī tas ir vienīgais veids, kā mēs varam satikties ar klausītājiem un priecēt viņus ar savu radīto mūziku. Vienlaikus tā ir arī lieliska iespēja sirsnīgai sarunai ar skatītājiem."

Tiešraides koncertā skanēs skaņdarbi no jaunā albuma Willful Blindness, to skaitā būs arī vairāki pirmatskaņojumi. Tas būs skatāms bez maksas Riharda Lībieša kanālā YouTube

Projekts atbalstītājiem Projektu banka platformā būs pieejams viena mēneša garumā – līdz 22. aprīlim. Plašāka informācija par albuma izdošanu un iespējām to atbalstīt atrodama šeit.

Projektu informatīvi atbalsta Valmiermuižas alus darītava un kafejnīca Rocket Bean Cafe.

Willful Blindness jeb Apzināts aklums raksturo apzinātu izvēlēšanos neredzēt svarīgas un uztraucošas lietas sevī un apkārtējā pasaulē. Albuma tematika ir par katra cilvēka individuālo atbildību par sevi, savas gaismas un ēnas puses ieraudzīšanu un pieņemšanu, kas rada vēlmi mācīties, piedzīvot, censties būt atbildīgam un ticēt saviem spēkiem.

Albumā būs iekļauti 12 instrumentāli skaņdarbi, kuru autors ir Rihards Lībietis sadarbībā ar pārējiem grupas dalībniekiem. Ierakstos piedalījušies ne tikai grupas dalībnieki Rihards Lībietis (akustiskā, elektriskā ģitāra), Erna Daugaviete (čells), Gints Smukais (akustiskā ģitāra), Matīss Repsis (sitaminstrumenti) un Jānis Polis (bass), bet arī viesmākslinieki Mārtiņš Miļevskis (sitaminstrumenti), Laura Rozenberga (trombons), Valters Šmits (saksofons) un Reinis Klatenbergs (mežrags). Albums ierakstīts AMFO Music studijā Rīgā, tā skaņu režisors ir Toms Lisments.

 

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Līdzināties, mierā!

Kur viņi paliek? Lauzu galvu katru reizi, kad dzirdu uztrauktas balsis, kas atkārto vēl un vēlreiz: trūkst cilvēku

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja