Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

Rīgas mākslas telpā skatāma vērienīga izstāde Viņš nemeklē patiesību, viņš grib iespaidot?

No 17. decembra Rīgas Mākslas telpā apskatāma vērienīga izstāde ar nosaukumu _Viņš nemeklē patiesību, viņš grib iespaidot?._Izstādē piedalās daudzi izcili Latvijas mūsdienu mākslinieki, kuru darbi ir iespaidīgi un izaicinoši. Izstāde ir arī pirmais mēģinājums Latvijā parādīt ne tikai mākslu un idejas, bet sociālās un ekonomiskās gultnes, kurās darbojas māksla.

Izstādes kuratore ir Rīgas mākslas telpas kuratore Inga Šteimane, portālu Diena.lv informē Rīgas mākslas telpas pārstāve Laura Vaļuma.Izstādes saturiskā koncepcija kuratores piedāvājumā balstās filozofa Karla Popera paziņojumā „esmu apņēmies atlikušo mūža daļu propagandēt intelektuālo pieticīgumu” un šī paziņojuma apspriešanā. Paziņojums izteikts jau 1980. gados, bet, šķiet, kļūst intelektuāli arvien svarīgāks. To var uzlūkot kā aktuālu diskursu.Karls Popers kritizē Rietumu universitāšu tradīciju, kas iemāca „runāt nesaprotami un iespaidīgi” un norāda uz „nedzirdēto intelektuālo nepieticīgumu, kas plosās intelektuāļu vidē”, kritizējot to kā bezatbildīgu. K. Popera teorijā par Pasauli Trīs (teoriju pasaule) un jautājumā par tās ietekmi uz citām pasaulēm „intelektuālās pieticības modei”, ko viņš gribētu ieviest, ir piešķirta atbildības jēga, atbildības nozīme.Izstādes mākslinieki ir Gints Gabrāns, Arturs Bērziņš, Ēriks Apaļais, Ilmārs Blumbergs, Kristaps Ģelzis, Diāna Adamaite, Džemma Skulme, Jānis Avotiņš, Sigita Daugule, Ginters Krumholcs, Māris Upzars, Krišs Salmanis, Ieva Iltnere, Laura Prikule un Eva Vēvere, Andris Eglītis, Sandra Krastiņa, Daiga Krūze, Biruta Baumane, Linda Kozule, Imants Lancmanis, Aija Zariņa, Laima Puntule, Vineta Kaulača, Anna Heinrihsone, Laura Feldberga, Ernests Kļaviņš, Ivars Heinrihsons, Miķelis Fišers, Pēteris Taukulis, Reinis Pētersons, Māris Bišofs, Inga Meldere, Kaspars Podnieks, Māris Subačs, Edvards Grūbe, Barbara Gaile, Kristians Brekte, Kaspars Zariņš, Ritums Ivanovs, Līga Purmale, Aigars Bikše, Jānis Kupčs, Izolde Cēsniece, Ivars Drulle un citi. Izstādes telpisko koncepciju veidojis vācu mākslinieks Kristians Helvings.Izstāde parāda sociālās un ekonomiskās gultnes, kurās darbojas māksla. Izstādes māksliniekus un viņu darbus kuratore izvēlējās gan patstāvīgi, gan sadarbībā ar svarīgiem mākslas dzīves partneriem - kolekcionāriem, galerijām, muzejiem, sabiedriskām organizācijām, un tie ir: Latvijas Mākslinieku savienības datu bāze, VEF mākslas centrs, Zuzānu ģimenes mākslas kolekcija, Māra Vītola mākslas kolekcija, mākslas galerijas Rīgas galerija, Daugava, Alma, Galerija 21, Ivonnas Veihertes galerija, Māksla XO, Tifāna, Pegazs, Ibid Projects Londonā un Ventspils muzejs. Kuratore pauž vislielāko pateicību Ingunai Irbei, Odrijai Fišerei, Jānim Zuzānam, Diānai Barčevskai, Sniedzei Kālei, Mārim Vītolam, Inesei Riņķei, Andai Treijai, Astrīdai Riņķei, Ivonnai Veihertei, Ilzei Žeivatei, Ilzei Kuišelei, Līgai Sānei, Ievai Rupenheitei.Izstāde Viņš nemeklē patiesību, viņš grib iespaidot? Rīgas mākslas telpā būs skatāma līdz 2012. gada 29. janvārim. Izstādes laikā notiks tradicionālās Vēlās brokastis, kurās piedalīsies kuratore, mākslinieki, mākslas galeriju vadītāji, sabiedrisko organizāciju pārstāvji un kolekcionāri.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Skandāli un brīnumi

16. maijā, kad iznāks šis KDi numurs, 77. Kannu kinofestivāls jau būs atklāts un uz Festivāla pils Limjēru zāles skatuves jau būs kāpusi festivāla goda viešņa amerikāņu aktrise Merila Strīpa

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja