Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

Rīgas mākslas telpā atklās Vācijas laikmetīgās mākslas izstādi

Piektdien, 17. februārī Rīgas mākslas telpā atklās laikmetīgās mākslas izstādi Ars viva 2011/ 2012 - Valoda. Izstādes mākslinieki ir Vācijas laikmetīgās mākslas balvas Ars viva 2011/ 2012 - Valoda laureāti Eriks Bingers, Filips Goldbahs, Jirgens Štāks. Izstādes kuratore ir Rīgas mākslas telpas kuratore Inga Šteimane.

Erika Bingera Variācijas par Keisija un Finča tēmu var dēvēt par veltījumu iestrēgušiem buramvārdiem. Ars viva 2011/ 2012 - Valoda atklāšanā Rīgas mākslas telpā to varēs dzirdēt izcilu Latvijas mūziķu izpildījumā - perkusionists Rihards Zaļupe, saksofonists Oskars Petrauskis, pianists Raimonds Petrauskis, ģitārists Kaspars Zemītis, trompetists Andris Ābelīte, vokālisti Inga Rozentāle, Kristīne Barkovska un Kārlis Rūtentāls, basģitārists Edvīns Ozols. Performances ierakstu Latvijas mākslinieku izpildījumā varēs vērot videoinstalācijā visu izstādes laiku.Eriks Bingers savas Variācijas par Keisija un Finča tēmu skaidro atraktīvi: „Reiz mans CD atskaņotājs saniķojās un dziesmas fragmentā, kas nemitīgi atkārtojās, pēkšņi pamanīju dziļāku jēgu. Dziesmu vārdi parasti kļūst par „buramvārdiem”, ko klausītājs gribot negribot dzied līdzi. Atkārtojums manā uztverē lieliski atspoguļoja, kā mūzika pārvērš klausītāju mehāniskā rotaļlietā. Es nospriedu, ka būtu interesanti likt veselam ansamblim tā „lēkāt”. Turklāt šī Keisija un Finča dziesma kļūst par hedonistisku himnu ar saviem "a-ha, a-ha un that's the way I like it...".”Vācijas laikmetīgās mākslas balva Ars viva tiek pasniegta piecdesmit astoto reizi. Tā vērtē jaunus māksliniekus vecumā līdz 35 gadiem, kas dzīvo un strādā Vācijā, katru gadu nosakot balvas tematisko virsrakstu. Prestižo balvu pasniedz Vācijas Ekonomikas Mākslas un kultūras asociācija (Kulturkreis der deutschen Wirtschaft), kuras vēsture ir mērķtiecīgām mākslas mecenātisma tradīcijām bagāta. Balvā laureāti saņem naudas prēmiju (5000 eiro katrs), trīs izstādes un katalogu, kas reprezentē viņu darbību.2011. gada Ars viva balvas tematiskais virsraksts ir Valoda un tas akcentē gan mākslu kā valodu, gan dažādu tekstu un mākslas mijiedarbību. SIA Rīgas nami Rīgas pilsētas izstāžu zāle Rīgas mākslas telpa ir Ars viva 2011/ 2012 - Sprache/ Language ārzemju partneris. Vācijā Ars viva 2011/ 2012 - Sprache/ Language izstāde notika Folkwang muzejā Esenē, vasarā tā tiks izstādīta Modernās mākslas muzejā Weserburg Brēmenē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Skandāli un brīnumi

16. maijā, kad iznāks šis KDi numurs, 77. Kannu kinofestivāls jau būs atklāts un uz Festivāla pils Limjēru zāles skatuves jau būs kāpusi festivāla goda viešņa amerikāņu aktrise Merila Strīpa

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja