Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Kur te garīgums?

2003.gada rudenī es piedalījos nakts lūgšanā bijušajā padomju armijas poligonā Zvārdē. Dievkalpojums notika uzlidojumos sadragātās baznīcas drupās. Neko līdzīgu sprieguma un garīga piesātinājuma ziņā neesmu vairs piedzīvojusi. Šo vienreizējo pārdzīvojumu atcerējos, lasot pavisam prozaisku dokumentu – Ministru kabineta sēdes šīsdienas darba kārtību.

Tajā iekļauts jautājums par 25 miljonu latu piešķiršanu sakrālā tūrisma atbalstam.Tātad atkal pingvīnu palīdzība tiem pingvīniem, kas ir vienlīdzīgāki par citiem pingvīniem. Valdība šādi gatavojas rīkoties uz zemnieku protestu fona – laikā, kad valdība nez kur sagrabina naudu, lai palīdzētu izdzīvot zemniekiem. Laikā, kad grāmatnieki gumst zem nodokļu smaguma un maksa par ārsta apmeklējumu vairs ir pa kabatai tikai nedaudziem. Tātad Godmaņa un Šlesera labā roka nezina, ko dara kreisā. Kamēr ar vienu roku viņi palielina PVN tūrismam, tikmēr ar otru ir gatavi piešķirt 25 miljonus atsevišķai tūrisma nozarei. Tāda ir Šlesera ekonomikas shēma. Citiem atņemt, savējiem – iedot un tad vēl plātīties ar sasniegumiem. Visfarizejiskākais, ka šī “savējo” balstīšana kārtējo reizi ir skaisti iepakota. Priekšlikums iesaiņots vārdā “sakrāls”. Cerībā, ka neviens nepamanīs, ka šim lēmumam nav nekāda sakara ar taisnīgumu, kas ir kristīgās ētikas pamatu pamats. Un tam nav nekāda sakara garīgumu.Vai nebūtu laiks naudas mijējus izdzīt no tempļa, jo svētajos rakstos ir teikts “Nepadarait Mana Tēva namu par tirgus namu!"

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pa Latviju turpina kursēt Ziedoņa vilciens

Vilciena sastāvs, kura vagonu logus iepriekšējā gadā rotāja ziedoši ķirši, šogad ieguvis zaļumu un aicina ceļot pa Latviju, turpinot projektu Ieraugi, Sajūti, Noķer Ziedoni. Elektrovilcien...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja