Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Paužot atbalstu un solidaritāti cīņā par Ukrainas neatkarību, notiks dzejas lasījumi

Piektdien, 1. aprīlī, no plkst. 18.00 līdz 19.30 Dekoratīvās mākslas un dizaina muzeja Lielajā zālē (Rīgā, Skārņu ielā 10) norisināsies dzejas un prozas lasījumi latviešu, krievu un ukraiņu valodā, paužot atbalstu un solidaritāti cīņā par Ukrainas neatkarību.

Lasījumi notiks Latvijas vadošās stikla mākslinieces Andas Munkevicas personālizstādē Pārmijas, kuras pamattēma ir pārdomas par krustceļu un sirdsapziņas jautājumiem. Atsaucoties uz muzeja uzaicinājumu, māksliniece atļāva ekspozīciju izmantot kā platformu plašākas sabiedrības uzrunāšanai, tādējādi neļaujot atslābt un normalizēt Krievijas Federācijas agresiju Ukrainā.

Vakaru atklās māksliniece Anda Munkevica, daloties pieredzē par savu radošo darbību Ukrainā, kā arī pārdomās par notiekošo un to, kā tas rezonē ar mūsu iekšējo pasauli. Turpinājumā ar lasījumiem uzstāsies piecu dzejoļu krājumu autors, atdzejotājs no ukraiņu un poļu valodas, literatūrzinātnieks Māris Salējs (īstajā vārdā Marians Rižijs), Latvijas krievu dzejniece, māksliniece un Zelta ābele 2021 nominante kategorijā Dzeja ar dzejoļu krājumu Naivums Jeļena Glazova, L’Officiel interneta žurnāla tekstu autore, kultūras pasākumu organizatore un jaunā dzejniece Kate Erharde, dzejnieks, dramaturgs, Nulles summa dzejas krājuma autors Ronalds Briedis, latviešu ukraiņu tulks Volodimirs Ivanickis, kā arī Mākslas muzeju Jauniešu kluba biedri – Lūcija Lejiņa un Samuels Ozoliņš, kuri izstādē Hermanis Ničs. Orģiju un mistēriju teātris (2021) debitēja ar savu atklāto un nepieradināto dzeju.

Dzeja un proza tiks lasīta trīs valodās – latviešu, krievu un ukraiņu –, tā uzsverot solidaritātes nozīmi un parādot mūsu valstu nesaraujamās kultūras mantojuma saites. Mākslinieku spēja piemeklēt trāpīgākos vārdus, izsakot iekšējo sajūtu vētru, ļaus apmeklētājiem ieklausīties savā sirdsbalsī un atrast kopīgu skanējumu gan ar literātiem, gan stikla mākslas darbiem.

Dalība pasākumā ir bez maksas, tomēr rīkotāji aicina turpināt ziedot Ukrainai un tās cilvēkiem: ziedot.lv/ukrainai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja