Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +2 °C
Skaidrs
Trešdiena, 17. aprīlis
Rūdolfs, Viviāna, Rūdis

Festivāls 2Annas aicina bērnus un jauniešus skatīties filmas un noteikt uzvarētāju

Sestdien, 10. aprīlī, Rīgas starptautiskais īsfilmu festivāls 2Annas aicina pievienoties seansiem tiešsaistē, skatīties īsfilmas un balsot par savu favorītu bērnu un jauniešu filmu kategorijās. Tieši jaunie skatītāji būs tie, kas nolems, kura filma iegūs godalgu.

Abas filmu programmas veidojis šveiciešu izcelsmes kino un teātra pedagogs un mākslinieks Rons Rosenbergs. Dažādi stāsti, animācijas, spēlfilmas, fantastika un reāli notikumi – sev saistošo par sociāli atbildīgām tēmām atradīs ikviens. Tāpat 10. aprīlī notiks arī jauniešu īsfilmu konkursa Zeme mūsu mājas apbalvošana.

Bērnu īsfilmu programma Rūpēties par (no 6 līdz 12 gadiem) būs skatāma 10. aprīlī, plkst. 12. Seansā būs deviņas īsfilmas, starp tām - Mušmušs un sēnīši: Lāčpurns tumsā (Joeri Christiaen, Beļģija/Francija), Dvīņu koki (Emmanuel Ollivier, Francija) un citas. Īsfilmā Lūsis pilsētā (Nina Bisiarina, Krievija) kāds ziņkārīgs lūsis, pilsētas gaismu vilināts, pametīs savu mežu, savukārt Maska (Saba Ghasemi, Irāna) vēstīs par pandēmijas pieredzi no mazas meitenes skatupunkta – lai arī pieaugušie, aizņemti ar ikdienas grūtībām, bieži vien aizmirst, ka arī bērni cieš no nezināmās situācijas, meitene atradīs pozitīvu veidu, kā ar to cīnīties.

Plkst. 14 būs vērojama jauniešu programma Šķidrumi (12+). Par filmu Iekāp upē (Ma Weijia, Ķīna) Rons Rosenbergs saka: "Vienkāršos, bet poētiskos tēlos filma atspoguļo to, kā mūsu tagadne vienmēr ir saistīta ar nezināmo pagātni. Lai izveidotu saikni ar savu nākotni, divām meitenēm jāatrod veids, kā sabalansēt savas cerības un sāpes, labo dabu un dēmonus. Filma parāda, ka pat destrukcija var veidot ceļu uz skaistumu un dzīvību." Tāpat seansā arī filmas Spļāviens (Armin Rahimian, Irāna), Kā mana vecmāmiņa kļuva par krēslu (Nicolas Fattouh, Libāna)  un Kafijas smarža (Nishok Nishok, Singapūra).

Rīgas Starptautiskā īsfilmu festivāla bērnu un jauniešu programmas kurators no 2019. gada ir šveiciešu izcelsmes kino un teātra pedagogs un mākslinieks Rons Rosenbergs (Ron Rosenberg), kurš šī gada filmu izlasi ir veidojis tā, lai jaunākajos skatītājos rosinātu vēlmi aizdomāties par sociāli nozīmīgām tēmām. Bērnu un jauniešu seansi īpaši ar to, ka tieši viņi noteiks, kura no filmām būs vislabākā un uzvarēs.

Plkst. 13:10 notiks konkursa Zeme mūsu mājas apbalvošana. Tehniskās jaunrades nams Annas 2 aicināja bērnus un jauniešus vecumā no 10 līdz 25 gadiem iesūtīt savas filmas atbilstoši tematam. Konkurss bija iespēja brīvi izpausties dažādās radošās formās un tā mērķis bija aicināt jauniešus aizdomāties par klimata pārmaiņām un, iespējams, rast inovatīvas, asprātīgas un negaidītas idejas un risinājumus klimata pārmaiņu mazināšanai.

Reģistrācija un piekļuve pilnai īsfilmu programmai  pieejama festivāla mājaslapā www.2annas.lv. Bērni līdz 13 gadu vecumam īsfilmu festivāla tiešsaistes platformā nevarēs reģistrēties paši – reģistrācija jāveic bērnu vecākiem vai likumiskajiem pārstāvjiem, bet jaunieši no 13 gadu vecuma to varēs izdarīt paši. Pēc reģistrācijas tiešsaistes seansiem, tos būs iespējams noskatīties vēl 24 stundas. Pēc filmu noskatīšanās būs redzama iespēja nobalsot par, viņuprāt, labāko filmu.

Rīgas Starptautiskais īsfilmu festivāls 2Annas, kuru organizē Virtuālā studija Urga, ir vadošais īsfilmu festivāls Latvijā un viens no svarīgākajiem šāda veida notikumiem Baltijā, kas jau 25 gadus popularizē īsfilmas žanru.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja