Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Edinburgas kinofestivālā pasaules pirmizrādi piedzīvos Matīsa Kažas drāma Neona pavasaris

Pasaules pirmizrādi Edinburgas Starptautiskajā kinofestivālā (Edinburgh International Film Festival) 15. augustā piedzīvos Matīsa Kažas drāma jauniešiem Neona pavasaris, kuras pirmizrāde Latvijā ir plānota rudenī. Tehno mūzika, reiva ballītes un seksuālās identitātes meklējumi savijas stāstā par studenti Laini no Rīgas priekšpilsētas, kuras ģimene ir nonākusi savstarpējo attiecību krīzē.

Edinburgas kinofestivāls Skotijā, Lielbritānijā ir viens no vecākajiem kino festivāliem pasaulē, kurš šogad norisinās no 12. līdz 20. augustam. Šogad festivāls piedāvās īpašu atmosfēru, jo līdzās bagātīgai kino programmai un pirmizrādēm pilsētā norisināsies arī slavenais Edinburgas Fringe festivāls, kas ir lielākais mākslas festivāls pasaulē. Filma Neona pavasaris iekļauta festivāla Night Moves programmā.

"Neona pavasaris ir emocionāls stāsts par mūsdienu jauniešu attiecībām, par cilvēku tiekšanos vienam pie otra un reizēm arī nesatikšanos. Par citu dzīvi, kas sākas nakts aizsegā. Par pasauli, kas mums apkārt šodien. Mēs centāmies izvairīties no moralizēšanas, bet būt godīgi," filmu raksturo tās režisors Matīss Kaža.

Filmas galvenajā lomā debitē jaunā dzejniece, dramaturģe un aktrise Marija Luīze Meļķe. Citas būtiskas lomās filmā atveido jaunie aktieri Grēta Trušiņa, Gerds Lapoška, Agnese Rukšāne, Matīss Ozols, Timotejs Pelle Kalniņš un Emīls Ralfs, kā arī aktieris Jānis Skutelis.

Filmas komandā ir režisors un scenārija līdzautors Matīss Kaža, scenārija līdzautore Marija Luīze Meļķe, operators Aleksandrs Grebņevs, mākslinieks Rūdolfs Baltiņš, komponists Toms Auniņš, grima māksliniece Aija Beata Rjabovska, kostīmu mākslinieki Laura Jančauska un Krišjānis Elviks, montāžas režisore Paula Popmane, skaņu režisors Aleksandrs Vaicahovskis un producenti: Matīss Kaža, Una Celma un Dace Siatkovska.

Jaunais režisors un producents Matīss Kaža kinoizglītību ieguvis Ņujorkā un Latvijā, pēdējos gados ir viens no ražīgākajiem pašmāju kino autoriem. 2017. gadā debitējis ar starptautiski godalgoto dokumentālo filmu Vienu biļeti, lūdzu! Pazīstams ar vienā kadrā uzņemtajām komēdijām Ūdens garša un Kino un mēs, kā arī filmu Wild East. Kur vedīs ceļš.

Filma tapusi studijās Trickster Pictures un Deep Sea Studios sadarbībā ar Fenixfilm. Filmas izveidi finansiāli atbalstījis Valsts Kultūrkapitāla fonds, Nacionālais Kino centrs, Latvijas Republikas Kultūras ministrija, Rīgas Dome un nākamās paaudzes televīzija GO3. Filma ir GO3 oriģinālfilma.

Filmu Neona pavasaris kinoteātros Latvijā plānots demonstrēt 2022. gada rudenī.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Lielās cerības

Ik gadu mēs gaidām brīnumu – kādas Latvijā tapušas filmas iekļaušanu oficiālajā Kannu kinofestivāla skatē. Jo kaut kad taču tam ir jānotiek, par spīti visam!

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja